Košarica 0
Zamenhofova ulica

Zamenhofova ulica

Kao erudit i dobar poznavalac povijesti, Zaleski Zamenhof je svakom svojom rečenicom svjež, zanimljiv i poučan istodobno, a Dobrzyński postavlja pitanja koja i čitatelju padaju na pamet dok čita taj razgovor.
Jednom riječju sjajna knjiga. Izvorno je napisana na međunarodnom jeziku esperantu, na kojem je i izašla u Litvi prije 2 godine.
Ova, po mnogo čemu neobična knjiga, plod je niza razgovora koji su, dakako s prekidima, trajali deset godina. Poljski novinar Dobrzyński razgovarao je sa Zaleskim Zamenhofom, unukom tvorca esperanta, Zamenhofom. No razgovor nije nipošto samo o jeziku esperantu. To je u formi novinarskoga intervjua ispričan jedan neobično zanimljivi i sadržajan život. Od tridesetih godina 20. stoljeća pa do njegovoga kraja pratimo povijest Europe toga stoljeća ne (samo) onakvu kakva je poznata iz udžbenika već kakva se događala jednom čovjeku koji je kao 15-godišnjak čudom preživio Varšavski geto te zatim nakon Drugog svjetskog rata postao ugledan intelektualac, inženjer i humanist.
Šifra artikla 4010-01818
Književni žanr Biografije
Autor Roman Dobrzyński
Broj stranica 250
Uvez Tvrdi
Izdavač Sveučilišna knjižara
Godina izdanja 2005.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se