Košarica 0
Vladarica svoje pokornosti

Vladarica svoje pokornosti

Nora Hibbs, uspješna i privlačna novinarka, napušta svoj dosadašnji život nakon brutalne smrti njezine sestre Franny i upušta se u istragu koja će je odvesti u samo središte zla, u igru sa zavodljivim muškarcem koji ne poznaje ni pravila ni granice. Dok tuguje za Franny, Nora čita njezin dnevnik i zapanjeno doznaje za njezinu tajnu sadomazohističku vezu sa zagonetnim profesorom koji se spominje samo kao M. Nora se zavjetuje da će pod svaku cijenu tražiti pravdu za sestru koju zapravo nikada nije istinski upoznala, te se upušta u smion plan: zavest će tog kobnog muškarca sklonog manipuliranju u nadi da će se tako domoći informacija o sestrinu ubojstvu.

Možda će vas zanimati

Umjesto toga, uviđa da ju je začarao njegov bizarni seksualni magnetizam, da je zatočena unutar strasti toliko mračne i perverzne, a s druge strane toliko neodoljive, da je voljna opasnosti izložiti i život. I doista je u opasnosti, iako pogibelj možda prijeti od nekoga tko joj je mnogo bliskiji od M.-a, nekoga toliko bliskog da to možda neće uvidjeti dok ne bude prekasno. U ovom eksplozivom erotskom trileru ništa nije ni sivo ni slatko, a uz završetak koji je podjednako neočekivan i dojmljiv, Vladarica svoje pokornosti nikako se ne može usporediti niti s jednom knjigom koju ste dosad pročitali. Prijevod je djelo Damira Biličića.
Šifra artikla 4010-01449
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Laura Reese
Broj stranica 324
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Algoritam
Godina izdanja 2013.

Komentari korisnika

Šokantna knjiga koja se (ipak) ne ispušta iz ruku!

Autor: Lea (25.4.2014.)
Ova knjiga, koja je mnogima šokantna, nije zaobišla ni moju policu. Pošto sam dosta toga načula o njoj, znatiželja je proradila i naravno da sam je morala pročitati.

Zašto šokantna?

Ako tražite nešto tipa Pedeset nijansi sive, šarmantnog gospodina Greya, odmah moram upozoriti da ovo nije takvo štivo. Radi se o ertoskom trileru u kojem je glavni lik poremećeni, perverzni sadist kojeg sumnjiče za zlostavljanje i mučenje mlade žene te njeno brutalno ubojstvo, ali za to nemaju nikakvih konkretnih dokaza. Njena starija sestra Nora odlučna je u namjeri da prikupi dokaze te ga raskrinka pa se zato spetlja s njime i ulazi u vezu za koju ni ne zna koliko može biti opasna. Ubrzo bude uvučena u mračan svijet sado-mazo igrica, a dotični gospodin M ju iskorištava (baš kao nekad i njenu sestru) za ostvarenje svih svojih bolesnih maštarija.

Kažu da je ovo knjiga koju ili volite ili mrzite. Definitivno se slažem s tvrdnjom. Moja mi je dobra kolegica, u pokušaju da me nagovori na čitanje, dala jedan spojler kad sam upitala što izaziva toliku pompu. Nakon toga, bila sam uvjerena da ću biti među ljudima kojima se knjiga neće svidjeti. Kako se kaže, znatiželja je ubila mačku, ne može postojati knjiga o kojoj se toliko raspravlja a da ja ne sudjelujem, pa sam ju brže-bolje nabavila (i još brže pročitala). Ostala sam jako iznenađena što mi se knjiga dopala, no na kraju krajeva, bez svih likova i događaja, ova knjiga ne bi bila ista i utopila bi se u masi sličnog štiva. A o čemu bi onda raspravljali?

Da, tu ima nekoliko scena koje su i meni bile neočekivane i šokantne, makar sam unaprijed bila upozorena na njih. Unatoč tome, knjiga mi se svidjela. Smatram da bez scena koje su u meni izazvale šok, glavni lik ove priče, M, ne bi bio tako dobro opisan. Autorica je, da bi nam zorno prikazala njegov karakter, išla do krajnjih granica, i koliko god zgražanja to izazvalo, u meni u neku ruku izaziva divljenje zbog smjelosti i hrabrosti (makar, uznemiravajuće je misliti gdje je pronašla materijale za to). Ovako dobru karakterizaciju treba znati napraviti i to poštujem. Već u startu sam ostala prikovana za ovu knjigu, jednostavno sam morala znati što je sljedeće, koliko će daleko sve to skupa ići i tko je ubojica. Napeta do zadnjih stranica, sa nekoliko velikih neočekivanih obrata (dobro, puno toga je neočekivanog u ovoj knjizi, ali vjerujte, nikako nije predvidiva), ova se knjiga jednostavno ne ispušta iz ruku.

Dakle, ako očekujete erotsku ljubavnu priču, ovo nije štivo za vas. No ako ste ujedno ljubitelj krimića i trilera, mračnih priča – ovo je pun pogodak.

Moj savjet – dajte knjizi priliku i prosudite sami. Nadam se da sam dobro opisala a da vam ne odam ništa iz sadržaja.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se