Košarica 0
Vještica i čarobnjak

Vještica i čarobnjak

U prvoj knjizi serijala Vještica i čarobnjak James Patterson i Gabrielle Charbonnet započinju nevjerojatno uzbudljivu priču o distopijskoj budućnosti Novog poretka i mladim junacima i njihovoj borbi da spase budućnost svijeta. Nastavci slijede, a na hrvatski će ih, baš kao što je učinio i s ovim, vješto prenijeti Ozren Doležal.

Možda će vas zanimati

Začuli su se koraci vojnika koji su došli po njih i odveli ih usred noći iz njihova doma. Wisty i Whit Allgood su samo djeca, koju su odvojili od roditelja i rekli im da je nastupilo vrijeme Novog poretka – nove, svijetle budućnosti koja iskvarene i iluzorne slobode takozvanog demokratskog društva zamjenjuje višom disciplinom. Ona je plod mnogih godina planiranja, preciznog odašiljanja poruka i pažljivo nadziranih izbora. Rekli su im da je došlo vrijeme za poduzimanje koraka kojima se eliminiraju otpadnici, kriminalci i svi koji prijete blagostanju te vrijednostima Novog poretka. Zatočili su ih, sudili im i prozvali ih vješticom i čarobnjakom. Nisu razumjeli te optužbe niti novi poredak. Pokušali su se prilagoditi. A onda su shvatili i otkrili da posjeduju nevjerojatne moći koje bi im mogle pomoći da se spase. Možda mogu spasiti i roditelje… a možda i svijet.
Šifra artikla 4010-01446
Književni žanr Dječji roman
Autor James Patterson, Gabrielle Charbonnet
Broj stranica 252
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Arboretum
Godina izdanja 2013.

Komentari korisnika

Za cijelu obitelj

Autor: Lea (18.11.2014.)
Evo jednog prijedloga ako ne znate koju knjigu kupiti svojim tinejdžerima, pogotovo ako i vi želite čitati istu. Algoritam nas je obradovao novom fantasy avanturom za cijelu obitelj!

Nakon odličnih krimića i ljubića, James Patterson okušao se u pisanju YA serijala kao ko-autor zabavne tinejdžerske trilogije. “Vještica i čarobnjak” je prvi dio. Vidjevši njegovo ime na ovoj simpatičnoj naslovnici, znatiželja me privukla da počnem čitati i provjerim kako je to ispalo. Priča je distopijska pa nije bilo dvojbe i ubrzo sam uživala s knjigom u ruci.

Vještica i čarobnjak u ovoj su priči brat i sestra koje je Novi Poredak uhitio i odveo daleko od njihova doma u zloglasni zatvor gdje je pritvorena masa druge djece. Koji je razlog tome, ne znaju ni sami. Velika im je misterija kako bi oni – djeca –mogli predstavljati ikakvu opasnost. No, ne znaju da posjeduju posebne moći. Tek kada se počnu dešavati zbilja neobične stvari koje neće biti u stanju kontrolirati, klupko će se početi odmotavati…
Ili ne? Možda upravo tada stvari postanu još kompliciranije. Kako nailaze na nove informacije, shvaćaju da je potrebno brzo reagirati kako bi spasili sebe, svoju obitelj, ostalu djecu – ali i cijeli svijet. I tu počinje avantura.

“Vještica i čarobnjak” zanimljiva je distopijska priča te sjajan uvod u trilogiju koja se bavi borbom između dobra i zla, potiče na promišljanje koje su stvari bitne u životu, što je to poštenje, koliko znači prijateljstvo, obitelj i odanost. Pročitavši ju, sigurno ne ćete ostati zakinuti za pouku priče (ili dvije, tri) zbog čega jako cijenim takva djela. Likovi su simpatični i mudri pa ih je vrlo lako zavoljeti, a njihove posebne sposobnosti potiču maštu te uvlače čitatelja u jedan poseban svijet – kao iz bajke.

Pisana je prvenstveno za tinejdžerski uzrast pa je lišena većeg nasilja zbog čega će je rado čitati i mlađa djeca, a odrasle će oduševiti upravo zbog kraćih poglavlja i same dinamike knjige. Lagano štivo iz kojeg se nešto može i naučiti je nešto što ćete rado dati svojoj djeci na čitanje, ali i pročitati sami.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se