Košarica 0
Valcer protiv Eintrachta

Još pregleda

  • Valcer protiv Eintrachta

Valcer protiv Eintrachta - kiosk izdanje

Prvi krimić poznatog hrvatskog pisca Hrvoja Šalkovića koji će Vas zaintrigirati i oduševiti. Također, prvi je to roman u izdanju nove biblioteke Balkan Noir koji možete kupiti ekskluzivno na mondo.hr.

Možda će vas zanimati

Inspektor Grof kojemu je u trenutku kad započinje Šalkovićev krimić ostalo svega dva tjedna do mirovine i mladi i nadobudni inspektor Žica obojica su, svaki na svoj način, opterećeni osjećajem krivnje: inspektor Grof je nesretnim slučajem ubio svog policijskog partnera, ujedno najboljeg prijatelja i muža svoje sestre, a inspektora Žicu su grijesi iz mladosti doveli do rastave braka i nemogućnosti da redovito viđa svoju malenu kćer. Slučaj psihopatskog ubojice na čijem rješavanju zajedno rade zbližit će ih i biti između ostalog katalizator za suočavanje s vlastitim demonima. Šalkovićev rukopis obilježen je izuzetnom dinamikom priče, uvjerljivim dijalogom i prepoznatljivom zaokupljenošću i senzibiliziranošću za probleme tranzicijskog društva.
Šifra artikla 4010-08366
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Hrvoje Šalković
Broj stranica 176
Uvez Meki
Izdavač Naklada Ljevak
Biblioteka Balkan Noir
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Lagani krimić za ljetne dane

Autor: Jurica (16.7.2014.)
Novi serijal knjiga „Balkan Noir “ je počeo sa knjigom Hrvoja Šalkovića „Valcer protiv Eintrachta“. Knjiga mi je na početku upala zbog čudnog naziva. Saznao sam da se naslov referira na utakmicu Dinama protiv njemačkog kluba iz Franfurkta koji se zove Eintracht. Na jedan način naslov može zapravo biti simbol, Dinamo su zapravo Grofi, Žica i svi ostali iz Heinzlove dok Eintracht je zapravo psihopatski ubojica. Još prije nego šta komentiram samo djelo moram pohvaliti 24sata te velike hrvatske izdavače koji su se uključili u ovaj pothvat. Dobro je da znamo i za neke nove domaće pisce, a ne da samo govorimo o Larssonu, Nesbou i ostalim skandinavcima. Pisca znam po tome što je nešto putovao (otkrio sam da je bio u 116 zemalja) i pisao putopise, ali i po tome što je glasnogornik kluba „Noa“ na Zrću. Ovo mu je prvi krimič koji je napisao i odlično se snašao. Drago mi je šta nema previše detaljne opise smrti kao npr. Cody McFadyen. Knjiga se čita brzo (pročitao sam je u 3h) i radnja ide ubrzanim tempom. Nema dijelova koje jedva čekate da završite da se napokon nešto događa. Jedna mi se stvar posebno svidjela, a to je da je kompletnu biografiju likova ubacivao usred radnje. Po mom mišljenju biografije je ubacio baš kad je trebalo. Knjiga se doima jako realna zbog toga što je svaka scena lokalizirana tako da svatko tko živi u Zagrebu može doživjeti kao da se to događa u tom trenutku. Interesatno je da knjiga nije podjeljena nu poglavlja nego u dane, time se dobija jaka dinamika radnje. Ne sviđa mi se što uvijek ima određenih stvari koji se pojavljuju u krimićima. Ja još nisam pročitao knjigu ovakve tematike a da glavni policajac/inspektor nema mračnu prošlost s kojom se ne može pomiti i zbog čega više nije isti. Prema tome ispada da su svi inspektori koji istražuju ludi na svoju ruku. Želim jednom pročitati krimić sa glavnim inspektorom koji je mlad i koji želi riješiti slučaj, a da nema vlastite demone. Na kraju mogu zaključiti da je knjiga odlična, jedva čekam da objave nove knjige u ovom serijalu. Također preporučujem Šalkoviću (makar je ovo jedina njegova knjiga koju sam pročitao) da samo nastavi pisati krimiće jer mu baš ide.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se