Košarica 0
Uvod u psihologiju (Knjige)

Uvod u psihologiju

Ovu knjigu treba shvatiti kao pokušaj populariziranja psihologije - jedne od vodećih znanosti o čovjeku, koja je sve prisutnija u svagdašnjem životu. Čovjek je najveći "problem" svih nas. Uvod u psihologiju donosi znanja i spoznaje koji će nam pomoći u suočavanju s tim problemom. Tekst je oslobođen suvišnog teoretiziranja, a naglasak je na temama zanimljivim čitateljima različitih obrazovnih profila. Knjiga nakon koje ćete bolje razumjeti sebe i druge ljude.

Ova knjiga ima podnaslov 'PSIHOLOGIJA ZA NEPSIHOLOGE' zato što je autorova namjera bila da ljude koji nisu psiholozi, upozna s onim psihologijskim zakonitostima koji su u vezi sa svakidašnjim čovjekovim iskustvima i akcijama, koje imaju psihološku podlogu. Sve čovjekove svakodnevne spoznaje, kao i njegove akcije, imaju svoje psihološke razloge i tumačenja, ali ih ljudi uzimaju kao nešto "samo po sebi razumljivo", ne pitajući se uopće zašto do takve pojave dolazi.

 

Popularni priručnik iz psihologije namijenjen je čitateteljima nestručnjacima koji se žele upoznati s onim psihologijskim zakonitostima koje su u vezi sa svakidašnjim čovjekovim iskustvima i akcijama. Opseg pojedinih tema je neujednačen: neke su obrađene detaljno, a neke samo usputno i u glavnim crtama. Kriterij za to je bio sve veći interes čitatelja različitih profila obrazovanja i zanimanja za teme koje obuhvaćaju sve raširenije pojave u društvu (npr. sukobi među ljudima, zloupotreba i djelovanje droga, utjecaj naslijeđa i okoline na razvoj čovjekovih sposobnosti i osobine ličnosti, ...). Posljednje poglavlje knjige je posvećeno parapsihologiji, tj. pojavama kao što su: vidovitost, telepatija, levitacija, ...

Šifra artikla 4010-05720
Književni žanr Psihologija/Psihijatrija
Autor Boris Petz
Broj stranica 382
Uvez Meki
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2008.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se