Košarica 0
U vrtlogu izopačenih stavova

U vrtlogu izopačenih stavova

Cijela ova knjiga mogla bi svesti pod citat Ellen G. White: "Najveća potreba svijeta je potreba za ljudima: ljudi koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini svoje duše pošteni i časni, ljudima koji se ne boje nazvati grijeh njegovim pravim imenom, ljudima čija je savjest vjerna dužnosti kao magnetska igla polu, ljudima koji će ostati na strani pravednosti pa makar se nebo srušilo".

Možda će vas zanimati

Naš poznati povjesničar prirodnih znanosti Žarko Dadić govori o nekom događajima i pojavama „iza kulisa“ njegovog plodnog stvaralačkog života. Knjiga je podijeljena u tri dijela i, unatoč na prvi pogled dosadnoj znanstvenoj tematici, čita se kao „krimić“. U prvom dijelu su tekstovi o događajima u kojima je autor osobno sudjelovao ili bio promatračem. Ali tu ima i tekstova koji nisu sasvim povezani s temom povijesti znanosti nego se odnose na neka druga područja kulturne povijesti, osobito povijesti filozofije u Hrvata. 
Drugi dio je teorijske prirode i u njemu raspravlja o tome što je povijest znanosti i kakav je njezin odnos prema drugim znanostima. Tu je i osobito kritika pogrešnog pristupa problemima povijesti znanosti.
Treći dio sadrži neke tekstove koje je autor pisao tijekom ranijih godina, a pomoću njih pokazuje kako se u raznim razdobljima borio za napredak povijesti znanosti, ali i za hrvatsku kulturnu baštinu u cjelini.

Šifra artikla 4010-01803
Književni žanr Psihologija
Autor Žarko Dadić
Broj stranica 355
Uvez Tvrdi
Izdavač Izvori
Godina izdanja 2012.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se