Košarica 0
U najmračnijem kutu

U najmračnijem kutu

Sve dok joj u jednom telefonskom pozivu policija ne priopći da će Lee uskoro izići iz zatvora. Brzo nakon toga, Cathy se učini da je vidjela bivšu najbolju prijateljicu koja je na suđenju svjedočila protiv nje. Vraća se kući i otkriva da su neki predmeti pomaknuti, što je bio jedan od Leejevih omiljenih trikova. Uvjerena da ju je bivši dečko pronašao, Cathy se posljednji put priprema na borbu protiv demona iz prošlosti.
Catherine je dovoljno dugo uživala u samačkom životu da bi znala prepoznati dobru priliku kad joj se pruži. Lee je prekrasan, karizmatičan i spontan. Čak predobar da bi bio stvaran. No kad se privlačnost i strastveni seks pretvore u opsesivnu ljubomoru stvari više neće biti iste. Njegovo je ponašanje u najmanju ruku čudno: manipulira, provjerava, straši. Catherine se sve više počinje osjećati usamljeno. Lee će je dovesti u najmračniji kut njezina života, kut u kojemu nema povjerenja ni u koga. Kad shvati s kim ima posla Catherine će pokušati pobjeći, no hoće li uspjeti uhvatiti avion kojim je planirala krenuti. Četiri godine poslije, Lee se nalazi iza rešetaka, a Catherine, koja se sada zove Cathy, opsesivno provjerava brave i vrata svojega stana, ne vjerujući nikome. Ali kada se u njezinu životu pojavi naočiti susjed Stuart koji živi u stanu iznad, Cathy se usuđuje ponadati da još može ostvariti sreću i ljubav.
Šifra artikla 4010-02356
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Haynes Elizabeth
Broj stranica 422
Uvez Meki
Izdavač Mozaik knjiga
Godina izdanja 2012.
Jezik izvornika Engleski

Komentari korisnika

Triler za 10+

Autor: Lea (22.2.2015.)
Catherine je mlada djevojka koja voli tulumariti i ponašati se neodgovorno. Jedne večeri upoznaje šarmantnog muškarca koji se čini savršen. Vrlo je sretna i zadovoljna, no s vremenom počinje shvaćati da je Lee užasno posesivan. Kada pokuša upozoriti svoje prijateljice na činjenicu kako se osjeća sputanom, zarobljenom te da ju novi dečko počinje plašiti, nailazi na nerazumijevanje. Svi smatraju kako se boji obaveza te pravi slona od buhe te namjerno pokušava uništiti savršenu vezu sa savršenim muškarcem.
Kada shvati da joj je život u opasnosti, nema se kome obratiti za pomoć i jedina solucija je bijeg. Ali kako pobjeći kad je Lee uvijek nekoliko koraka ispred nje?

Radnju ove knjige pratimo u dva vremenska razdoblja – prije i poslije. Pisana je u stilu dnevničkih zapisa koji se nižu te otkrivaju događaje iz prošlost i sadašnjosti pa upoznajemo Catherine kakva je bila u vezi s Leejem i događaje nakon nekoliko godina kada više ne izlazi, boji se vlastite sjenke i boluje od ozbiljnih psihičkih poremećaja. Njezin život više nikada neće biti normalan jer svakog dana satima provjerava je li sigurna, jesu li sva vrata i prozori zaključani te je li sve na svome mjestu. No svjesna je da to nije život kakav želi živjeti te se mora suočiti s prošlošću, ali pojma nema kako će priliku za to dobiti uskoro, htjela ona to ili ne…

Dodatan je bonus Catherinin susjed koji se zbližava s njom i uskoro postaju prisni pa nas prati i ljubavna priča, tj.jedan nesiguran začetak ljubavi i borba s demonima prošlosti (s obje strane) kada ne znamo možemo li više uopće vjerovati ljudima. Hoće li Catherine pronaći nekoga kome može vjerovati i još važnije, nekoga tko će vjerovati njoj u trenucima kada razum govori jedno a instinkti vrište nešto sasvim drugo? Možda je teško vjerovati ženi koja je luda ili na dobrom putu da to postane…

U traganju za vrhunskim trilerom ovo se pokazao pun pogodak. Kako se zapisi nižu, tako raste napetost koja ostavlja bez daha i tjera jezu kroz tijelo. Autorica je odabrala odličnu formu pisanja pa je radnja vrlo dinamična, lako se prati te je prepuna zanimljivih detalja i obrata koji vam neće dozvoliti da prestanete s čitanjem. Likovi su detaljno karakterizirani a glavnina napetosti leži upravo u činjenici kako je ljudsku psihu teško odgonetnuti te da mnogo toga može biti varljivo, pogotovo kada ste istraumatizirani. Događaji iz prošlosti i sadašnjosti savršeno se preklapaju a cjelovitu sliku dobivate tek na samom kraju.

Preporučam svim ljubiteljima vrhunskih psiholoških trilera i krimića jer ovaj će vas roman jednostavno oboriti s nogu i držati u neizvjesnosti do ranih jutarnjih sati.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se