Košarica 0
Tropski barok

Tropski barok

Jedna je žena za vrijeme tropske oluje pala s neba. Jedini su svjedoci njezina pada Bartolomeu Falcato, pisac i redatelj, te njegova ljubavnica Kianda, svjetski poznata pjevačica. Je li riječ o čudu, slučajnosti, politički motiviranom ubojstvu ili nečemu desetom? Jesu li u opasnosti i svjedoci ovog neobičnog pada?

Možda će vas zanimati

U Tropskom baroku jedna žena padne s neba za vrijeme tropske oluje. Jedini svjedoci toga događaja su Bartolomeu Falcato, pisac i režiser, te njegova ljubavnica Kianda, svjetski poznata pjevačica. Bartolomeu nastoji razotkriti tu misteriju i ubrzo shvaća da će on biti sljedeća žrtva. Osim te priče u Tropskom baroku isprepleću se mnoge druge s brojnim likovima: jedan krijumčar oružja u potrazi za moći, jedan ambiciozni iscjelitelj, bivši terorist Crvenih brigada, slijepi bombaš koji skriva lice iza maske Mickey Mousa, mladi autistični slikar, crni anđeo, itd. susreću se s Bartolomeom na ulicama bučnoga grada Luande godine 2020.
Roman suvremenog angolskog pisca markezovskog je ugođaja. Svojevrsna je kombinacija poetičnog i političkog, svojom slojevitošću omogućuje iščitavanje u različitim ključevima.
Šifra artikla 4010-08392
Književni žanr Znanstvena fantastika
Autor José Eduardo Agualusa
Broj stranica 292
Uvez Meki
Izdavač Meandar Media
Biblioteka Meandar roman
Godina izdanja 2011
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se