Košarica 0
Tradicionalna kuhinja

Tradicionalna kuhinja

Ova knjiga sastavljena je od recepata iz svih naših regija, u kojima se koriste namirnice i postupci izrade prenošeni generacijama. Ipak, većina recepata prilagođena je suvremenim navikama u prehrani.

Možda će vas zanimati

Raznolikost hrvatskih krajolika i darova prirode prate bogatstvo i raznovrsnost hrvatske kuhinje. Šarenilo stola u blagdansko vrijeme, kada se pripravljaju i poslužuju tradicionalna jela, govori nam jasnije od bilo kakvih povijesnih knjiga s kakvim su se poštovanjem naše bake i djedovi veselili životu i odnosili prema plodovima zemlje i mora. Ova knjiga sastavljena je od recepata iz svih naših regija, u kojima se koriste namirnice i postupci izrade prenošeni generacijama. Ipak, većina recepata prilagođena je suvremenim navikama u prehrani prema kojima je svinjska mast, koja se koristila u većini jela naših krajeva, uključujući i kolače, danas zamijenjena uljem, posebno maslinovim, koje je oduvijek bilo nezaobilazan sastojak u receptima naših primorskih krajeva. Danas, kad je većina namirnica lako dostupna, možemo uživati u raznolikosti pripravljanja i okusa iz naše unutrašnjosti zajedno s bogatstvom mirisa i začina s obale i otoka. Na stolu ćemo zajedno ponuditi pikantan kulen iz slavonskih ravnica i slani paški sir, zagorsku puricu s mlincima i komišku pogaču, a zasladit ćemo se međimurskom gibanicom i rapskom tortom.
Šifra artikla 4010-03376
Književni žanr Kuharice
Autor Ariana Silić, Eliana Pleše, Boris Kauzlarić
Broj stranica 464
Uvez Meki
Izdavač Naklada Uliks
Biblioteka Tradicionalna kuhinja
Godina izdanja 2009.
Izdanje Sedmo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se