Košarica 0
Tlo pod njenim nogama

Tlo pod njenim nogama

Jedno od najpoznatijih i najvažnijih književnih imena današnjice, Salman Rushdie (1947.), autor velikih narativnih gesti, svoje je zaista impresivno književno umijeće najprije pokazao u danas već klasičnim romanima: "Djeca ponoći" (1981.), "Sotonski stihovi" (1988.) i "Maurov posljednji uzdah" (1995.).

Možda će vas zanimati

Šesti pak Rushdijev roman u nizu ''Tlo pod njenim nogama'' - izvorno objavljen godine 1999. - po svemu je bio shvaćen kao Rushdijev romaneskni poetički novum. Jer kao prvi veliki roman novoga tisućljeća, priča o Ormusu Cami i Vini Apsara nije samo još jedna od rekonstrukcija klasičnog mita o Orfeju i Erudiki - Salman Rushdie je svoju epsku pripovjednu konstrukciju "prebacio" u moderno muzičko vrijeme, rastegnuvši je u vremensko razdoblje od pedesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća, i to u velikim svjetskim metropolama kao što su to već Bombaj, London i New York.

Salman Rushdie nije u ovom romanu o izmaštanim super zvijezdama rock glazbe napustio svoj poznati bujni imaginativni eruditski stil, koliko god želio u ovoj bajci o ljubavi izmiješati i modernizirati vlastiti mitološki inventar. ''Tlo pod njenim nogama'' tako je postao roman o mitovima koje staro tisućljeće predaje novom: Slava, Tragedija, Seks, Smrt, Zabava i Apokalipsa.
Usput, o svemu tome su irski rokeri iz grupe U2 napisali i istoimenu pjesmu The Ground Beneath Her Feet.
Šifra artikla 4010-08318
Književni žanr Proza
Autor Salman Rushdie
Broj stranica 251
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2005.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se