Košarica 0
Tisućiti kat

Tisućiti kat

Dobrodošli u New York 2118. godine!
Blistavi toranj od tisuću katova diže se u nebo i čini se da je ondje sve moguće – ako to silno želiš. U gradu golemog napretka i prekrasnih snova svatko nešto želi, i svatko to može izgubiti.
Što se na višem položaju nalaziš, dulje ćeš padati.

Dobrodošli u New York 2118. godine!

Blistavi toranj od tisuću katova diže se u nebo i čini se da je ondje sve moguće – ako to silno želiš. U gradu golemog napretka i prekrasnih snova svatko nešto želi, i svatko to može izgubiti.

Na najvišim katovima ovog fantastičnog nebodera žive bogati, prekrasni i okrutni srednjoškolci, a na samom vrhu stanuje Avery Fuller, genetski dizajnirana savršena ljepotica koja ima sve. Neprilagođenost, nesigurnost, popularnost u društvu, zabave, strahovi, problemi u školi, obiteljski sukobi i razvodi roditelja, droga, zaljubljenosti,novac i nedostatak novca, izdaje, tajne koje svi pokušavaju sakriti – situacije su s kojima se suočavaju glavni likovi. Avery, Atlas, Leda, Eris, Cord, Rylin, Watt likovi su nad kojima strepimo, čije će odluke imati opasna posljedice, a čija će nas sudbina silno zanimati. U koga je Avery zaljubljena, kako Watt dolazi do informacija koje prodaje, zašto se Eris seli na 103 kat, kamo Cord odlazi kad pobjegne iz škole, koje su droge u opticaju... Oni su lijepi, zabavni, opasni, romantični, odlučni, inteligentni. Svijet u kojem žive drugačiji je od našeg, gadgeti su mnogo naprednije, tehnologija razvijenija, ali su ljudi isti, s istim željama i strahovima. Ovo je roman koji svojim narativnim postupkom – izmjenjivanjem likova koji su u središtu pozornosti u poglavlju – stvara dinamičnost i napetost, ali i veću povezanost i suosjećanje s likovima. Ovo je doista roman koji se ne ispušta iz ruku od početka do kraja.


O autorici:
Katharine McGee rođena je 1988. u Houstonu u Teksasu. Studirala je englesku i francusku književnost na Sveučilištu Princeton. Nakon fakulteta radila je u izdavačkoj kući Harper Collins i tamo joj je na um pala ideja o romanu čija se radnja odvija u tornju. Ovo joj je prvi roman.


„Izvanredan debi pun ljubavnih zapleta, ljubomore i primamljive tehnologije budućnosti otkrit će čitateljima dovoljno drame i uzbuđenja da željno iščekuju nastavak ove trilogije.“
Publishers Weekly

„Čaroban i strahovito inteligentan roman.”
—Kass Morgan

„Neodoljiv i maštovit roman – sve mi se u njemu sviđalo, od fascinantne vizije budućnosti do skandaloznog života likova.“
Amy Tintera
Šifra artikla 4010-11759
Književni žanr Znanstvena fantastika
Autor Katherine McGee
Broj stranica 388
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga d.o.o.
Godina izdanja 2016.
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 15x23x2,6
Težina artikla 510 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se