Košarica 0
Timi promašaj (Knjige)

Timi promašaj

Moje prezime nekoć je glasilo Promašej. No netko ga je promijenio. Sada se piše ovako kako vidite. Zamolio bih vas da sad ne gnjavite vicevima o „promašajima“. Ja sam sve, samo ne to. Ja sam osnivač, predsjednik i izvršni direktor detektivske agencije koju sam nazvao prema sebi: Promašaj d. o. o. Promašaj d. o. o. najbolja je detektivska agencija u gradu, možda i u općini. Možda i u državi.

Možda će vas zanimati

Knjiga koju držite u rukama povijesni je zapis o mom detektivskom životu. Činjenice u njoj strogo su provjerene. Svi crteži u njoj moji su radovi. Htio sam da ilustracije napravi moj poslovni partner, ali nisu valjale.“ Timi Promašaj beskrajno je smiješan dječak s vrlo neobičnim logikom zaključivanja. Njegova je ambicija stvoriti detektivski imperij, ali trenuačtno ga ograničavaju početničke okolnosti: ima vrlo lijena i uvijek gladna poslovnog partnera – polarnog medvjeda imenom Totalka; agencija mu je smještena u majčinu ugrađenom ormaru; škola je stvarno dosadno mjesto u kojem se ništa zanimljivo ni korisno ne doznaje; njegov najbolji prijatelj Rola Tukus nije baš bistar iako mu je prosjek ocjena 4,6, ali je Timi s njim stvarno strpljiv; Mila Moskić neprestano mu se smiješi, miriši na mandarine i obično je prvoosumnjičena u njegovim istragama, a tu je i djevojčica čije ime neće biti izgovoreno. No ništa od toga ne može obeshrabriti uvijek samopouzdanog Timija. Čak ni kad mu netko ukrade Promašomobil, ustvari mamin Segway koji mu je zabranila voziti, ili kad se mamin novi prijatelj želi s njim sprijateljiti, niti kad mu djevojčica čije ime neće biti izgovoreno otme klijenta, pa čak ni onda kad se automobilom zabije u nečiju dnevnu sobu. Ovaj smiješni i topli roman o osamljenu dječaku čija je mašta beskrajna, ali koji ima malih problema u komunikaciji s ljudima oko sebe objavljen je u više od 30 zemalja i samo u Americi prodan u više od 350 000 primjeraka. Na New York Timesovoj listi najprodavanijih naslova nalazio se više od pet mjeseci, a Amazon je knjigu proglasio jednom od najboljih u 2013.
Šifra artikla 4010-05784
Književni žanr Dječji roman
Autor Stephan Pastis
Broj stranica 294
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Edukativna i za klince i za odrasle.

Autor: Lea (12.12.2014.)
Bliže se dani darivanja, a želite obradovati malog školarca knjigom? Ova je knjiga odličan poklon, a uz to što je zabavna, edukativna je i za klince i za odrasle.

Jedanaestogodišnji Timi direktor je svoje detektivske agencije koja rješava misterije u školi i van nje. A kakav bi to bio detektiv kad ne bi imao pratnera? Njegov kućni ljubimac, polarni medvjed zvan Totalka, pomaže mu kod rješavanja (naizgled) jako kompliciranih slučajeva. Pošto se Timi preziva Promašaj, tvrtka je nazvana Totalka Promašaj. Naravno, imaju i žestoku konkurenciju koja im nemilice pokušava preoteti slučajeve te okaljati ugled, pa Timi proglašava rat.

Ukratko, ovo je komična dječja priča koja je interesantna od prve do posljednje stranice pa će u njoj klinci uživati. Poglavlja su kratka stoga se čita lako a ilustracije na svakoj stranici knjigu čine zanimljivom i zabavnom. Iako je odlično štivo “za laku noć”, način pisanja prilagođen je mlađem uzrastu pa je djeca mogu čitati i sama, što je uvijek dobrodošlo, pogotovo kod mlađih uzrasta – tako da će se ova knjiga pokazati jako korisna.

Dok mlađe zabavljaju urnebesne avanture (i nezgode) Timija i njegovog jednako nezgrapnog partnera Totalke, odrasli također mogu izvući i mnoge pouke iz ove priče. Uz standardne, o vrijednosti prijateljstva te bitnosti školovanja, u knjizi “Timi Promašaj” kreativno je prikazano kako djecu zainteresirati za učenje njima dosadnog gradiva. Dokaz je da se uz igru može naučiti puno pa ako ste učitelj ili imate male školarce u kući, svakako s njima čitajte o avanturama ova dva simpatična lika.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se