Košarica 0
Termostatska utičnica

Termostatska utičnica

Termostatsku utičnicu potrebno je samo uključiti u zidnu utičnicu, te IC panel u istu.
Šifra artikla 41010-01560
Vrsta Infracrveno grijanje
Dimenzije artikla 20x20x20 cm
Težina artikla 200 g
Kako radi klasično grijanje?
Klasično radijatorsko grijanje zagrijava zrak, te se preko zagrijanog zraka zagrijavaju tijela i predmeti (zidovi, podovi...), to je vrlo loš i neučinkovit način, te je veliko rasipanje energije. Svi znamo kako je teško zagrijati stan, koji je potpuno hladan i u kojem su zidovi hladni.
Ljudsko tijelo se ne može osjećati ugodno, dok zidovi i podovi nisu zagrijani, a zagrijavanjem zraka većina topline se nalazi ispod stropa, dok je nama koji sjedimo ili ležimo hladno i neugodno.
Što je infracrveno grijanje i kako radi?
Infracrveno grijanje ne zagrijava zrak za razliku od klasičnog grijanja, već infracrvene zrake zagrijavaju tijela i predmete (zidove, podove, ormare), te tada predmeti otpuštaju ravnomjerno toplinu u prostor. Na taj način nema rasipanja energije, prostori se zagrijavaju na pametniji i puno učinkovitiji način i objekti postižu termalnu ravnotežu. Postor i tijela se brže zagrijavaju, a utrošak energije je puno manji. Infracrveno grijanje omogućuje korisniku uštedu do 80% u usporedbi sa drugim sustavima grijanja.
Osim što je najugodnije i najštedljivije grijanje, ic grijanje je i najzdravije za organizam. Ic zrake tijelo upija od sunca i nužno je za zdravlje čovjeka. Ic zrake opuštaju mišiće, poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju tijelo, poboljšavaju krvni tlak, pozitivno utječu na bolove u mišićima i kostima, te su idealne za dišne puteve (alergičare, asmatičare...). Ic zrake uništavaju bakterije u zraku, te uništavaju opasnu plijesan u zidovima. Ic zrake su dobre i za kožu, te pomažu kod kožnih bolesti. Budući da ic zrake ne zagrijavaju i ne isušuju zrak, stvara se idealna klima za bebe i malu djecu. Zbog svega navedenog, ic grijanje se preporuča i u bolnicama.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se