Košarica 0
Terapija MU

Terapija MU

Fascinantni psihološki triler mladog berlinskog pisca i novinara Sebastiana Fitzeka koji je uzburkao Njemačku.

Možda će vas zanimati

Ovaj fascinantni psihološki triler mladog berlinskog pisca i novinara Sebastiana Fitzeka iz sasvim je razumljivih razloga uzburkao Njemačku, te je iz barem dvaju razloga noćima držao budnom. Njegova je furiozna spirala košmarnih događaja ispripovijedana toliko dinamično i vješto da je roman teško ispustiti iz ruku, a jednom kada je čitanje gotovo, teško ga je zaboraviti: ta nam potresna priča otkriva kompleksnu slagalicu mraka, čiji se barem pokoji dio krije u svakom od nas. Glavni lik ugledni je berlinski psihijatar koji prolazi kroz zastrašujuću, no sasvim realnu i svakodnevnu noćnu moru: njegova kći, koja pati od brojnih i ne sasvim objašnjivih bolesti, nestaje. Policija, nadležne službe, a ni otac svojim potpunim angažmanom ne mogu ući u trag djevojčici.
Šifra artikla 4010-03180
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Sebastian Fitzek
Broj stranica 212
Uvez Meki
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2012.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Vrh psiho-trilera!!!

Autor: Lea (16.7.2014.)
Poznati psihijatar Viktor Larenz nađe se u središtu pozornosti kada mu doslovce pred očima kći nestane bez traga. Čekavši ju pred vratima jednog od mnogobrojnih doktora koje je posjećivala pošto je zadnjih mjeseci bolovala od raznih bolesti kojima je bilo nemoguće utvrditi uzrok, shvaća da Josy nije u ordinaciji a njezin nestanak obavijen je velom misterije. Tog momenta život mu se mijenja zauvijek..

Četiri godine kasnije Viktor se udaljio od žene i prestao s radom. Odlučio je dati intervju kako bi ispričao svoju mučnu priču o potrazi za kćeri te odlazi u vikendicu na otoku kako bi se izolirao od svih, u miru razmišljao i napisao odgovore na pitanja za članak. Ubrzo mu mir remeti misteriozna spisateljica Anna koja boluje od šizofrenije te traži doktora za psihoterapiju. Tvrdi da piše dječje knjige, a potom likovi iz tih priča ožive i proganjaju je. Iako Viktor nije zainteresiran uzeti pacijenticu, na njeno inzistiranje sasluša što mu ona ima reći i ovdje dolazi do velikog preokreta – Anna tvrdi da je već četiri godine proganja lik djevojčice Charlotte, a po njenim opisima djevojčice i događaja, Viktoru izgleda kao da su Charlottina i Josephinina priča suviše slične. Ubrzo se zapita je li Anna nekako umiješana u nestanak njegove kćeri te u potrazi za istinom pristaje biti njezin psihoterapeut. Kako bi potvrdio ili otklonio svaku sumnju, angažira privatnog detektiva kojem nakon svakog razgovora daje informacije koje treba provjeriti. Spoznaje do kojih dolazi su sablasne i neobjašnjive…

Priča je fantastična i prepuna majstorskih zapleta. Ne jednog, ne dva, već gomilu. Cijelo vrijeme ćete pogađati – je li Josy mrtva ili nije, je li kriva Anna, supruga ili netko treći, tko je tu lud a tko normalan, tko laže a tko govori istinu i tako u krug. Svaki zaključak do kojeg dođete promijenit će se već nakon sljedeće pročitane stranice a događaji koji se isprepliću i poništavaju prethodne zaključke držat će vas u slatkoj napetosti do zadnjih stranica. Svaki pokušaj unošenja logike u tako kompleksne likove je uzaludan, a njihova karakterizacija je neosporivo vrhunac kreativnosti u pisanju psiho-trilera.

Također moram spomenuti spektakularni kraj. Baš kada pomislite kako ste u glavi provrtjeli sve moguće filmove i opcije, ponovni nagli obrat pri samom kraju knjige šokirat će vas, ostaviti bez daha i u nevjerici (kako se samo toga niste sjetili). Jednostavno, niste se sjetili zato što je Sebastian Fitzek vrhunski pisac psiholoških trilera i zasluženo je prozvan iznimnim i jedinstvenim autorom, a u ovom djelu opako se poigrava sa čitateljevim umom. Jedva čekam prijevod novog romana pod nazivom “Sakupljač očiju” koji je VBZ najavio za ovu godinu!

Za kraj samo nekoliko upozorenja prije čitanja ove knjige:
Ne započinjite čitanje ako toga dana imate vrlo bitnih obaveza, jer ih na kraju ne ćete obaviti. Također, ne započinjite s čitanjem ove knjige kasno navečer ako rano ujutro idete na posao, jer ćete ići neispavani. Ovo je knjiga u koju zavirite i već nakon nekoliko stranica bivate uvučeni u čudesan svijet kompleksnih likova i zapleta te potom čitate kao opsjednuti u komadu od prve do zadnje stranice!

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se