Košarica 0
Tannhäuserova trilogija – Knjiga 1- Vjera

Tannhäuserova trilogija – Knjiga 1- Vjera

Vjera je prva knjiga Tannhäuserove trilogije, i od prve stranice ovog epskog prikaza posljednjeg velikog srednjevjekovnog sukoba Istoka i Zapada jasno nam je da smo u rukama majstora. Tim Willocks, filmaš, pisac i mnogo više, stvara ovim serijalom djelo koje je koliko mudro i promišljeno, toliko i uzbudljivo i zarazno.

Možda će vas zanimati

Svibanj je 1565. godine. Sulejman Veličanstveni, osmanski sultan, proglasio je sveti rat protiv vitezova iz reda svetog Ivana Krstitelja. Najveća vojska svih vremena kreće prema kršćanskom uporištu viteškog reda na Malti. Turci nazivaju Malteške vitezove “paklenim psima”. Sami vitezovi sebe nazivaju “Vjera”.

Dalje na sjeveru, u Messini na Siciliji, francuska grofica Carla la Penautier nastoji naći prijevoz do Malte u potrazi za sinom koji joj je otet prije dvanaest godina, odmah nakon što se rodio. Jedini čovjek dovoljno vješt i odvažan da joj pomogne oportunistički je plaćenik, trgovac oružjem, bivši janjičar i saski pustolov po imenu Mattias Tannhäuser. On pristaje otpratiti groficu do Malte, gdje usred najsilnije opsade u vojnoj povijesti moraju nekako pronaći dječaka – čije ime ne znaju i čije lice nikad nisu vidjeli – ne bi li ga istrgnuli iz ralja svetog rata.

Hrvatski prijevod potpisuje Marko Kovačić, a naslovnicu Jelena Radmanović.
Šifra artikla 4010-09367
Književni žanr Povijesni roman
Autor Tim Willocks
Broj stranica 680
Uvez Tvrdi
Izdavač Algoritam
Biblioteka Algoritam
Godina izdanja 2014.
Izdanje prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se