Košarica 0
Tajna Elle i Miche

Tajna Elle i Miche

Besplatno pročitaj poglavlje

Tajna Elle i Miche tečna je priča s tipičnom američkom ikonografijom, koju upotpunjuju zabavni sporedni likovi, auto utrke tinejdžera, život u prikolici, motiv napuštene supruge i majke koja radi dva posla kako bi podigla sina. No, zapravo je to nježna ljubavna priča koja pokazuje kako iz razorenih obitelji može proizaći topla i iskrena ljubav dvoje mladih ljudi s budućnošću.
Progonjena neopravdanom krivnjom za majčinu smrt, Ella Daniels bježi na koledž u drugi grad, ali i u neku drugu sebe, ostavljajući za sobom oca alkoholičara, brata s kojim ima narušen odnos, osiromašen provincijski gradić, no prije svega svoju srodnu dušu. Micha Scott njezin je prvi susjed, prijatelj iz djetinjstva i ljubav njezina života, što zna negdje duboko u sebi, ali spoznaje tek kada se s koledža vraća kući na ljetne praznike. Ella se od darkerice, vesele, iskrene i otvorene djevojke pretvorila u zatvorenu, pomalo uštogljenu štrebericu, koja izgledom podsjeća na pravu stepfordsku suprugu. A Micha… Micha je odlučan u namjeri da vrati staru Ellu.
Šifra artikla 4010-09176
Književni žanr Znanstvena fantastika
Autor Jessica Sorensen
Broj stranica 240
Uvez Meki
Izdavač Znanje
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Svi ljubitelji priča o mladim ljubavima ne smiju propustiti ovo štivo.

Autor: Lea (13.1.2015.)
Ella i Micha su susjedi i prijatelji od malih nogu. No jedne noći dešava se velika tragedija koja ih razdvaja, kako misle, zauvijek. Ili ne?

Ella odlazi na fakultet ne rekavši nikome kamo ide te svoju prošlost drži u tajnosti. Kako je došlo vrijeme praznika, nema kuda otići nego kući te se zaputi na putovanje s kolegicom i cimericom. Zna da će dolazak kući biti stresan, ne samo radi tragedije koja je prati, već zato što je nekada bila buntovna i divlja djevojka. Život na drugom mjestu i u novim okolnostima bio je njen novi početak pa je tako postala fina i mirna djevojka koja se ni po čemu ne razlikuje od drugih – osim što u sebi nosi velike tajne. No hoće li i kod kuće moći glumiti kako je potpuno nova osoba, ili će Micha i njena ljubav prema njemu koju ne želi priznati ni sama sebi izmamiti na površinu djevojku kakva je nekad bila?

Ova priča o velikoj i neraskidivoj ljubavi fokusirana je na tinejdžere i mlade ljude koju su potekli iz uništenih obitelji, okovani tragedijama koje su ih zauvijek promijenile. Uz ljubavnu priču, bavi se pitanjem može li se netko zbilja u potpunosti promijeniti te pobjeći od “starog” života ili to ipak ostavlja tragova a bijeg nije nikakvo rješenje. No prije svega, ova nam priča ulijeva nadu kako nikada ništa nije izgubljeno te kako bi baš ljubav mogla biti faktor koji liječi sve rane i stavlja sve na svoje mjesto.

Knjiga je po stilu pisanja lagana i lako je pratiti priču. Naglasak je na jednostavnosti pa tako brzo saznajemo razne činjenice što nas tjera da čitamo dalje. Svejedno, kako otkrivamo dio po dio Elline i Michine prošlosti, raste napetost da doznajemo sve događaje koji su bili zaslužni za toliki preokret. Suočavanje s prošlošću i istinom uvijek bude teško, no baš je to potrebno kako bi nas prestale slijediti stare sjene. S likovima iz ove priče mogli bi se poistovjetiti mnogi tinejdžeri te uvidjeti kako svaki problem, koliko god se grozan činio, može biti savladan, te da će samozavaravanje samo pogoršati stvari.

Preporučam svim ljubiteljima NA i YA romana, mladima i onima koji se tako osjećaju, koji žele pročitati neko lagano štivo koje će im dati misliti.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se