Košarica 0
Svi lijepi konji

Svi lijepi konji

Enigmatični banditi, meksički policajci i tajanstvene ljepotice u neobičnoj kombinaciji vesterna i ljubavnog romana napisanog u najboljoj tradiciji Ernesta Hamingwaya...

Možda će vas zanimati

Radnju svog šestog i najpoznatijeg romana "Svi lijepi konji" Cormac McCharthy, (1932.) - danas već neupitni klasik američke književnosti! - smjestio je u Texas pedesetih godina, želeći opisati naizgled romantični tip bijega u Meksiko - na konjima! - šesnaestogodišnjaka Johna Gradyja Colea, nakon smrti njegovog djeda. Na tom putu mu se pridružuje i njegov prijatelj Lacey Rawlins, a zatim i još jedan dečko, najmlađi i najmisteriozniji, četrnaestogodišnjak Jimmy Blevins.

Kao sasvim neobična kombinacija vesterna i ljubavnog romana - napisanog pak u najboljoj tradiciji Ernesta Hemingwaya - ''Svi lijepi konji'' su sasvim jednostavna priča u kojoj se posebnim, ogoljelim stilom pripovijeda o jednom pograničnom svijetu u kojem su svi likovi, od meksičkih policajaca i enigmatičnih bandita do tajanstvenih ljepotica, smješteni u pustinjski krajobraz i ostavljeni izvan vremena i povijesti.

Proza McCharthyjeva plijeni svojom izvanrednom evokativnošću u opisima prolaznosti djetinjstva, u komičnim razmjenama mitologije života i smrti, i u spektakularnom opsesijom konjima, iza koje se kriju fantastične figure prijateljstva, ljubavi i okrutnosti.

''Svi lijepi konji'' šesti su i najbolji roman ovog autora (prvi put objavljen 1992.), ujedno i jedan od najupečatljivijih američkih romana u posljednjih dvadesetak godina. Nagrađen je prestižnom 'National Book Award', a glasoviti glumac i redatelj Billy Bob Thorthon prema ovom romanu je snimio istoimeni film.
Šifra artikla 4010-08307
Književni žanr Proza
Autor Cormac McCarthy
Broj stranica 212
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2004.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se