Košarica 0
Sveti grijesi

Još pregleda

  • Sveti grijesi

Sveti grijesi - kiosk izdanje

Mlada je žena pronađena ugušena jednoga ljetnog dana u Washingtonu. Na njoj ostavljena je poruka koja glasi 'Grijesi su joj oprošteni'. Ali serija se nastavlja kad još dvije žrtve dožive istu sudbinu.

Možda će vas zanimati

Dok priče o Svećeniku, misterioznom serijskom ubojici, ukrašavaju naslovnice svih novina, bespomoćna policija traži stručnu pomoć dr. Tess Court, psihijatrice čiji je zadatak izraditi psihološki profil ubojice. Međutim detektiva Bena Parisa ne zanima ubojičin bolesni um. To što ga muči je Tess. Kada je oboje bačeno u vatru istrage i zajedno krenu u potragu za serijskim ubojicom, obostrana privlačnost postaje presnažna. Ali još se jedan par očiju zalijepio za prekrasnu doktoricu… dok se Ben moli da će moći zaustaviti luđaka prije nego bude prekasno…
Šifra artikla 4010-08878
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Nora Roberts
Broj stranica 318
Uvez Meki
Izdavač Stilus knjiga
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Lagana napetica :)

Autor: Lea (16.10.2014.)
Kao velika ljubiteljica Norinih knjiga nisam propustila pročitati ni ovu. Knjiga “Sveti grijesi” dokaz je da Nora ne piše samo odlične ljubiće, već i krimiće. Naravno da je u sve upletena i ljubavna priča između dva vrlo zanimljiva lika.

Gradom hara serijski ubojica koji je ubrzo zbog poruke “Grijesi su joj oprošteni” prozvan Svećenikom. Tijela se pojavljuju, no policija nema nikakvih tragova. Očajni, načelnik policije i gradonačelnik potraže pomoć iskusne psihologinje kako bi izradila profil počinitelja te pomogla u njegovu pronalasku prije nego bude još žrtava. Tako dolazi do susreta detektiva Bena Parisa i doktorice Tess Court koji o počinitelju imaju vrlo različita mišljenja. Ben smatra da je počinitelju mjesto da trune u zatvoru, dok Tess misli kako je to ozbiljno poremećen čovjek kojem treba pomoć te kako je za njegove postupke kriva bolest. No, to nije jedino područje u kojem se njihova mišljenja razilaze – doslovce se razlikuju kao noć i dan. Prisiljeni blisko sudjelovati zbog istrage, Ben i Tess se često svađaju, ali ne mogu zanijekati međusobnu privlačnost…

Ovo je, sve u svemu, zanimljiv krimić. Tko je čitao Norine knjige, zna da ne moram napominjati kvalitetu pisanja te čitkost same knjige. Priča je napeta od prve do zadnje stranice, puna preokreta i dinamike, a na kraju nam je priuštila i veliko iznenađenje. Likovi su fantastično zamišljeni pa sukob doktorice i detektiva vodi do mnogih zanimljivih rasprava nakon kojih ne možete ne razmišljati čijem mišljenju bi se sami priklonili. Zato uzbuđenja i strasti na ima svakoj stranici. Veliko je iznenađenje autoričino poznavanje psihologije i policijskih metoda u što je uloženo mnogo truda kako bi priča i likovi bili uvjerljivi.

Čitajući ovu knjigu toliko sam se udubila u samu priču da nisam ni shvatila kada je napisana. Pazite sad iznenađenja – 1987. godine! Vjerojatno ne bi ni shvatila da nisam naišla na jedan detalj koji me potaknuo da provjerim godinu izdanja. Ovo je otkriće samo povećalo moje oduševljenje te se veselim novim Norinim knjigama u ovom stilu.

“Sveti grijesi” idealna je za ljubitelje krimića, ljubića te općenito dobrih napetica. Ne vidim razloga zašto ovu knjigu ne bi pročitao i muškarac pa ju mogu preporučiti svima koji žele nešto lagano i napeto.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se