Košarica 0
Spomenar

Spomenar

„... najgore je što ti se može dogoditi ako imaš trinaest-četrnaest godina da netko u tvojem razredu i tvojoj bližoj i daljoj okolini pomisli da si drukčiji i da se izdvajaš od većine klinaca svoje generacije. Odmah te proglase čudakom ili frikom i možeš se slikat dok ne vratiš prvobitnu reputaciju.“

Najnoviji roman Jadranke Klepac Spomenar treći put čitatelja dovodi u susret s osjećajnom i misaonom djevojčicom Danom i njezinim druš¬tvom. Nakon druženja u Mirisu knjige gdje pra¬timo isprepletanje stvarnih događaja s fiktivnima koje je Dana izmaštala za svoj roman, u Kori od jabuke pratimo junake kroz uzbudljivu i opasnu pustolovinu s kriminalističkim motivima, a u Spo¬menaru autorica pomalo koketira s fantastikom unoseći parapsihološke pojave, koje čitatelji mogu, prema svojem svjetonazoru, shvatiti kao gradivne elemente zbilje ili gradivne elemente fantastike, a autorici služe za filozofska promišljanja. (...) Autorica pokušava mladim čitateljima skrenuti pozornost na brojne zanimljivosti u svijetu koji nas okružuje kako prirodne fenomene, tako i društvena događa¬nja i postupke pojedinaca.
Razumijevanje i tolerantnost uvijek daju bolje rezultate od zavisti i osvetoljubivosti, jer iz škole treba ponijeti lijepe uspomene o druženju, prijateljstvu i međusobnom pomaganju. Spomenar je poruka čitateljima kako treba zaboraviti sitne zloće, a sa sobom u život ponijeti samo lijepe i plemenite osjećaje.
Dubravka Težak
Šifra artikla 4010-11905
Književni žanr Young adult
Autor Jadranka Klepac
Broj stranica 160
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada ljevak
Godina izdanja 2016.
Dimenzije artikla 16 x 20 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se