Košarica 0
Spojeni

Spojeni

Besplatno pročitaj poglavlje
Ova futuristička priča o prvoj (i pravoj) ljubavi smještena je u distopijski svijet prividnog savršenstva. S junakinjom koja ne prihvaća zadano i ne odustaje od snova, ona slavi snagu jedinstvenosti i podsjeća na moć poezije Spojeni je sjajan prvijenac američke autorice Ally Condie; knjiga koju će obožavatelji Igara gladi, Sumraka, Opako ljupkih i ostalih dijamanata fantastike objeručke prihvatiti.

Možda će vas zanimati

“U društvu prije našeg svatko je imao neograničen pristup tehnologiji i posljedice su bile katastrofalne. Sada imamo samo osnovnu potrebnu tehnologiju – portale, čitače, pisače – a informacije koje primamo mnogo su konkretnije. Nije nužno da nutricionisti znaju upravljati zračnim vlakovima, a programeri, s druge strane, ne moraju znati kako pripravljati hranu. Takva specijalizacija čuva ljude od mogućnosti da ih informacije preplave. Ne moramo baš sve razumjeti. Društvo nas stalno podsjeća da postoji razlika između znanja i tehnologije. Znanje nas neće iznevjeriti. Tako je Društvo, kad je kultura postala prenatrpana, odlučilo zadržati po sto najboljih primjeraka svega – stotinu pjesama, stotinu slika, stotinu priča, stotinu napjeva. Ostatak je eliminiran.”

U Društvu o svemu odlučuju Dužnosnici. Koga volite. Gdje radite. Kad ćete umrijeti.

Cassia nikad nije sumnjala u njihove odluke. To nije neka žrtva u zamjenu za dug i zdrav život, savršen posao usklađen s vlastitim sposobnostima i talentima, idealnog životnog suputnika. Pa kad se prilikom obreda Spajanja na ekranu pojavi lice njezina najboljeg prijatelja, Cassiji je to samo još jedna potvrda da je sve u najboljem redu. Dok načas ne ugleda još jedno lice na ekranu. A zatim se sve zacrni…
Šifra artikla 4010-10987
Književni žanr Young adult
Autor Ally Condie
Broj stranica 240
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Algoritam
Godina izdanja 2016.
Izdanje prvo
Dimenzije artikla 15x23.5 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se