Košarica 0
Složene aminokiseline IRONMAXX Aminocraft Liquid Trešnja

Složene aminokiseline IRONMAXX Aminocraft Liquid Trešnja

Aminokiseline u praktičnom tekućem obliku. Veliko pakiranje od 1000 ml. Odlični okusi. Odlične za oporavak i spječavanje katabolizma.


Zapremnina: 1000ml

Sastojci:

Voda, bjelančevine, hidrolizat, fruktoza, citronska kiselina, aroma, konzervans natrijevega benzoata, sladila (natrijev ciklamat, acesulfam-K, aspartam*, saharin natrij), vitamin B6, bojilo E 122 / E 124. * sadrži izvor fenilalanina.

Šifra artikla 40804-00002
Brand Ironmaxx
Okus Trešnja
Grupa Aminokiseline
Primjena Tijekom treninga
Aminokiseline su poznate i kao ‘'graditelji života''. Riječ "proteini" dolaze od grčke riječi "protos", koja znači "prvi" ili "najbitniji" .Jedne su najbitnijih graditelja živih stvari. Još su bitnije aminokiseline. Nalazimo ih kao sirovine u stanicama i mišićnom tkivu. Značajne su za unutarnje organe, kožu, kosti, kosu, rast te za održavanje i obnovu stanica. Usmjeravaju kemijske procese, stimuliraju nastanak enzima i hormona te igraju i bitnu ulogu u imunološkom sustavu. Što su zapravo aminokiseline ? Do sada je u tijelu čovjeka otkriveno 23 aminokiselina, koje izgrađuju bjelančevine. Ostale aminokiseline su bitne za ljudski metabolizam, a da nisu upotrebljene za nastanak bjelančevina. Za čovjeka postoji 8 esencijalnih aminokiselina, što znači, da ih tijelo samo ne može proizvesti i stoga ih trebamo unijeti u tijelo s dodacima prehrani. Dokazano je da neke aminokiseline, iako nisu značajne za izgradnju mišića, jako povećavaju tjelesni kapacitet. Ove aminokiseline zovemo semi-esencijalne i stoga igraju bitnu ulogu u dodacima prehrani. Osim njihove funkcije u izgradnji bjelančevina(mišića), aminokiseline su prisutne i u velikom broju metabolnih procesa: prelazni su sastojci molekula, kao što su hormoni, vitamini i te su osnovni graditelji mišića. Zajedno s drugim supstancama imaju značajnu ulogu u reguliranju moždanih funkcija. Utječu i na hormonalni sustav koji provodi anaboličke (gradi mišiće) funkcije.U stanicama djeluju kao dodatna energija, posebno u slučajevima ekstremne iscrpljenosti. Koje su aminokiseline bitne? Na početku su se stručnjaci koncentrirali na učinke esencijalnih aminokiselina, jer su kao i vitamini ( tijelo ih nemože samo proizvesti) te ih stoga trebamo u tijelo unositi dodacima prehrani ili hranom. A danas se sve više pažnje posvećuje neesencijalnim aminokiselinama, jer one također djeluju na metabolizam. Ako je dovoljno unesenih aminokiselina, tijelo može stvoriti neesencijalne aminokiseline iz njih kada za to postoji potreba(za vrijeme fizičkih napora). Za postizanje optimalnih tjelesnih kapaciteta i zdravlja, trebamo održavati optimalan unos svih aminokiselina a ne samo esencijalnih. Način uporabe: Umiješajte 15 ml (2 jušne žlice) tekućine u 2 dcl vode i odmah popijte. Uzmite prije, tijekom ili poslije treninga.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se