Košarica 0
Slomljena

Slomljena

Trilogija The Ferro Family (Damaged, Arrangement i Stripped) donijela je svjetsku slavu autorici H. M.Ward, a svi se nastavci mogu čitati i kao samostalni romani. U romanu postupno otkrivamo „što je bilo prije“ i motivi koji pokreću likove postaju jasni, a događaji koji ih vode dalje nižu se brzim tempom, tako da raste zanimanje kako će se događaji dalje rasplitati.

Možda će vas zanimati

Bio je to nesporazum, ali Sidney je te večeri sjela za stol najzgodnijeg tipa u restoranu. Susret je oboje zaintrigirao i večer završava Peterovim pozivom na kavu u njegov stan. Kad ponoćni poziv prekine njihovu ljubavnu igru, šarmantni Peter pokazuje sasvim drugo lice i Sidney usred noći posramljeno izlazi na ulicu. Ujutro se noćna mora nastavlja – Sidney ne može vjerovati da je Peter novi profesor na njezinom fakultetu, a ona mu je dodijeljena za demonstratoricu.
Peter i Sidney su mladi ljudi koji se nastoje snaći u svijetu koji ih okružuje koristeći svoje talente i svoje osjećaje, svjesni da je to ulog koji se ne mora uvijek vratiti. Iako mladi, imaju prošlost koja ih onemogućuje da ostvare svoje potencijale. Slomljeni reagiranjem okoline, ustaju na noge, ne predaju se i svoje ožiljke prihvaćaju kao dio životne škole. Pate, ali nastavljaju dalje. U romanu postupno otkrivamo „što je bilo prije“ i motivi koji pokreću likove postaju jasni, a događaji koji ih vode dalje nižu se brzim tempom, tako da raste zanimanje kako će se događaji dalje rasplitati.
Šifra artikla 4010-08404
Književni žanr Ljubavni roman
Autor H.M.Ward
Broj stranica 244
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2014
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Preporuka svima koji su voljeli knjige “Bez nade”, “Prava propast” ili “Tako je lako voljeti”.

Autor: Lea (16.9.2014.)
Što kada smo slomljeni, a jedina osoba uz koju se ne osjećamo tako zabranjeno je voće?

Priča je fokusirana na mladu, naizgled običnu studenticu koja je pobjegla od svoje prošlosti u novi grad kako bi preboljela traumatične događaje iz prošlosti. Uvjerena da je obitelj neće pronaći, posvetila se studiranju te se stopila s novom okolinom u kojoj vjeruje da je postala nevidljiva.
No, u sebi nosi duboke ožiljke prošlosti za koje sama sebi ne priznaje da je još uvijek muče te misli da će potiskivanjem izbrisati svu bol i nepravdu koja joj je nanesena. Tako odluči prisiliti se na izlaženje kao što to rade ostali mladi s nadom da će se osjećati bolje i zaboraviti ono što želi zauvijek izbrisati iz svojeg sjećanja. No, svaki se puta njeni planovi izjalove te shvati da tako ništa neće postići, sve dok igrom slučaja ne upozna mladog Petera za kojeg vjeruje da je njezin spoj naslijepo. Nakon ugodnog čavrljanja, osramoćena shvati da je pogriješila i sjela krivom čovjeku za stol. No, prekasno…
Peter ju je uspio šarmirati i pobuditi u njoj interes te čudesan osjećaj sigurnosti. Sve se čini savršeno kada Peter pozove Sidney u svoj stan na kavu, no prekida ih kasnovečernji telefonski poziv nakon kojeg se on povlači a ona posramljena bježi kući.

Nesigurna i očajna jer ne zna što je skrivila da večer prije rasplet događaja bude onakav, Sidney odlazi na predavanja gdje radi kao demonstratorica i misli kako joj život ne može biti gori, da bi saznala da je Peter novi profesor na njenom faksu a ona, što je najgore, radi za njega. Time može zaboraviti da će se situacija među njima nekako razriješiti jer odnos između profesora i studentica strogo je zabranjen. Iako potiskuje novonastale osjećaje, splet okolnosti navodi Sidney da shvati što osjeća i prizna to Peteru. On također osjeća isto, ali kao i ona, u taj grad je došao da pobjegne od vlastite mračne prošlosti…

Oboje shvaćaju da su emocionalno oštećeni i da mogu spasiti jedno drugo, no previše je toga na kocki.

Ova romantična priča o borbi s unutarnjim demonima prepuna je strasti te joj ne fali napetosti. Rastrgani između osjećaja nastalih zbog trauma iz prošlosti i nove strasti koja ih potpuno obuzima, Peter i Sidney novi su Romeo i Julija te odličan prikaz zabranjene ljubavi. Iako se trude prevladati prepreke koje imaju sami sa sobom te potisnuti osjećaje, lakše je to reći nego učiniti. Kada im okolina ukaže na ono što je svima jasno , samo si oni ne žele priznati, Peter i Sidney nađu se u groznoj situaciji koja zahtjeva da se razdvoje. Ili da se netko žrtvuje…

Slomljena je pisana na krasan način tako da se čitatelj može poistovjetiti s likovima te osjetiti njihov zanos, sram i sve ostale emocije kroz koje prolaze. Dinamična i sa puno zapleta ova priča vas obuzima i tjera da knjigu pročitate u jednom komadu. Kombinacija bavljenja ozbiljnom tematikom i strasti između neodoljivih likova čini ovu knjigu lakim štivom koje ćete ipak pamtiti te nestrpljivo očekivati nastavak (koji izlazi uskoro). Poseban je naglasak na profesoru Peteru, liku punom razumijevanja i lišenom svake posesivnosti što je pravo osvježenje kod takvoga štiva. Oduševio me autoričin način pripovijedanja te naglasak na realnosti, jer bilo tko mogao bi biti jedan od likova knjige što čini karakterizaciju odličnom a priču uvjerljivom.

Preporuka svima koji su voljeli knjige “Bez nade”, “Prava propast” ili “Tako je lako voljeti”.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se