Košarica 0
Sestra

Sestra

Besplatno pročitaj poglavlje
Policija, Beatricein zaručnik, pa čak i njezina majka prihvaćaju da su izgubili Tess, ali Beatrice ne želi prihvatiti tu zastrašujuću činjenicu pa se upušta u opasno putovanje u želji da, po bilo kojoj cijeni, sazna istinu.

Možda će vas zanimati

Kad Beatrice usred nedjeljnoga ručka primi šokantan telefonski poziv iz kojega dozna da joj je mlađa sestra Tess nestala, ukrcat će se na prvi zrakoplov i krenuti kući u London. Ali kad sazna okolnosti vezane uz Tessin nestanak, zapanjena je kad spozna koliko zapravo malo zna o životu svoje sestre unatoč tome što je smatrala da su vrlo bliske i povezane. Vrlo će brzo shvatiti da je potpuno nepripremljena za užasavajuće istine s kojima se mora suočiti.
Šifra artikla 4010-02295
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Lupton Rosamund
Broj stranica 371
Uvez Meki
Izdavač Mozaik knjiga
Godina izdanja 2012.
Jezik izvornika Engleski

Komentari korisnika

Oduševljena!!!

Autor: Lea (13.7.2014.)
“Tuga je ljubav pretvorena u vječno nedostajanje” moj je najdraži citat i nalazi se upravo u ovoj knjizi.

Saznavši da je Tess nestala, njena duboko potresena sestra Bee sjeda na prvi avion kako bi pomogla u potrazi. Tess naposlijetku biva pronađena mrtva a slučaj proglašen samoubojstvom, s čime se Bee nikako ne može pomiriti. Ostaje u Londonu istraživati o sestri pošto je policija zaključila slučaj i saznaje mnogo šokantnih tajni o njoj, za koju je oduvijek mislila kako je najbolje poznaje. No unatoč uznemirujućim i mračnim činjenicama koje saznaje o Tess, a koje samo potvrđuju teoriju o samoubojstvu, Bee odbija vjerovati da je bila u stanju učiniti nešto takvo, stoga neshvaćena čak i od svoje vlastite obitelji ostavlja sve i provodi istragu na svoju ruku.

Knjiga je pisana u formi posljednjeg pisma mrtvoj sestri gdje joj Bee opisuje sve što se zbilo u njenoj potrazi za istinom te na jedan poseban način unosi mnogo emocija u priču. Ispočetka mi je ovakav način pisanja bio čudan no ubrzo mi je postalo jasno koliko je originalan te koliko je fantastičnih stvari autorica postigla upravo time.

Za “Sestru” se ne može reći da je klasičan triler jer činjenica da je priča ispričana obraćanjem mrtvoj sestri knjizi daje posebnu dubinu koja na dirljiv način obuzima čitatelja. Stil pisanja je poetski što čini zadivljujuće i naizgled nespojivo ispreplitanje žanrova. Iako ozbiljan i napeti triler, prožet je nevjerovatnom količinom emocija gdje se osjeća briga, očaj, tuga i bijes – u knjizi se isprepliće rješavanje slučaja a istodobno govori o dubokim sponama između sestri koje su neraskidive. Rosamund Lupton posjeduje neosporiv talent za pisanje čiju maštovitost treba izrazito cijeniti. Osim što će vas knjiga posve obuzeti zbog raznih neočekivanih zapleta, naići ćete na gomilu citata koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se