Košarica 0
Saturnovi prsteni

Saturnovi prsteni

W.G. Sebald piše besprijekornu prozu, a obdaren je gotovo halucinatorno pojačanim perceptivnim sposobnostima.
— Der SpiegelMožda će vas zanimati

Čovjek pješači Suffolkom, rijetko naseljenim područjem na istočnoj obali Engleske, i ondje, na livadama i u zabačenim mjestima, nalazi cijeli svijet. Posvuda vidi znakove nekadašnje raskoši i zaboravljene sramote. Jedva vidljive tragove uz puteve pušta da govore, a svaki kamen najavljuje bajkovite i neugodne priče... 
 Ova godina donijela je dvije važne knjige. Jedna od njih bili su Sebaldovi Saturnovi prsteni, djelo još inventivnije od njegova prethodnika, Emigranata.
— Michael Ondaatje, The Daily Telegraph Sebaldova odvažna mješavina žanrova zaslužuje najveće pohvale.
— Javier Marias, Times Literary Supplement Svoja samotnička lutanja autor pretvara u meditacije borgesovskog dosega. Od tako finih niti Sebald plete složenu i povijesno utemeljenu naraciju koja s lakoćom obuhvaća i istinu i fikciju.
— The New Yorker U obliku opisa svojeg putovanja istočnoanglijskim pokrajinama Norfolkom i Suffolkom, Sebald je postigao ono o čemu svaki pisac sanja: uspio se kretati prostorom i vremenom i dovesti svoju pripovijest do onoga što njegov književni uzor i predmet udivljenja, filozof iz 17. stoljeća, Sir Thomas Browne, naziva Vječitom sadašnjošću.
— Roberta Silman, The New York Times Book Review
Šifra artikla 4010-02030
Književni žanr Pustolovni roman
Autor W.G. Sebald
Broj stranica 432
Uvez Meki
Izdavač Vuković & Runjić
Godina izdanja 2010.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se