Košarica 0
Sasvim sam popubertetio

Sasvim sam popubertetio

Popubertetio je glavni junak romana, petnaestogodišnjak Luka, koji je razapet između školskih, ljubavnih i obiteljskih problema. Njega muči završetak osnovne škole i nastavak školovanja, raspad obitelji uzrokovan odlaskom oca, odrastanje uz žene, zaljubljivanje i mnogi drugi obični i neobični problemi koji muče naše tinejdžere.

Možda će vas zanimati

Roman o problemima jednog petnaestogodišnjaka, koji osim svojih vlastitih problema, mora nositi i probleme najbližih oko sebe. Roditelji rastavljeni, otac kao da nije otac ( kad ga sretne nemaju što popričati), majka otvoreno priznaje greške iz prošlosti... Veoma duhovito, jednostavno i na način blizak mladima ispričana priča o Luki koji prolazi kroz pubertetske izmijene različitih raspoloženja, stavova i emocija te vrlo osjetljive dobi. Sviđaju mu se lijepe cure. Razvija čitavu strategiju kako ih osvojiti. U pozadini sve promatra debela Mirjana koja polako dolazi u prvi plan i potvrđuje staro pravilo da je prava ljepota unutarnja. Ipak, Mirjana nije stajala prekriženih ruku. Kada se nekog voli nije teško i kile izgubiti.

Mladi će rado posezati za ovom knjigom koja i izgledom plijeni njihovu pažnju (što nije sasvim nebitno). Ova rado čitana školska lektira bavi se problemima adolescenata koje oni uglavnom prešućuju: poremećajima u prehrani, depresijama, prvim ljubavima, životom u disfunkcionalnim obiteljima, problemima s ocjenama. Roman je 2002. godine nagrađen nagradom Grigor Vitez za najbolju knjigu za mlade.

Šifra artikla 4010-02277
Književni žanr Dječji roman
Autor Sanja Pilić
Broj stranica 136
Uvez Meki
Izdavač Mozaik knjiga
Biblioteka Sanja Pilić za mlade
Godina izdanja 2012.
Jezik izvornika Hrvatski

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se