Košarica 0
Rim

Rim

Ovaj novi vodič Kršćanske sadašnjosti najsuvremenije je i vrlo ilustrativno pomagalo hrvatskim hodočasnicima i turistima koji posjećuju Rim.

Prikladnog formata i na 160 stranica, s posve ažuriranim tekstom koji donosi najsvježije i najtočnije podatke i ilustracije, s puno fotografija u boji kao i crteža i skica ovaj vodič prava je mala i brza hodočasnička i turistička enciklopedija koja na jezgrovit i slikovit način posjetitelju pruža sve najvažnije informacije o Italiji, njezinim pokrajinama, putovanju u nju, o samom Vatikanu i, naravno, o svim znamenitostima Vatikana i Rima.

Možda će vas zanimati

Osim nezaobilazne bazilike i trga sv. Petra u Vatikanu, Vatikanske palače, Vatikanskih muzeja i posebice Sikstinske kapele, katakombi pa bazilika Svete Marije Velike, Svetog Ivana Lateranskog i sv. Pavla izvan zidina, kao i ostalih znamenitih rimskih kršćanskih lokaliteta i crkava, vodič posjetitelja podrobno upoznaje i sa nezaobilaznim spomenicima Staroga Rima kao što su Kolosej, Panteon, Anđeoska tvrđava, Konstantinov slavoluk, Kapitolski trg, Carski trgovi, Rimski trg, Marcelov teatar i sl. da bi također prikazao i znamenite civilne i crkvene spomenike kasnijih stoljeća kao što su, primjerice, Oltar domovine, Venecijanski trg, Španjolski trg, Park Borghese, Papinsko sveučilište Grgoriana i druge važne institucije i zgrade.

Posebnu pozornost vodič posvećuje kršćanskim spomenicima ali i tragovima hrvatske nazočnosti te nas upoznaje s Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima i hrvatskom nacionalnom Crkvom, s Domom hrvatskih hodočasnika u Rimu „Blaženi Ivan Merz“ te sa zajednicama hrvatskih redovnika i redovnica u Rimu. Vodič daje vrlo korisne informacije o nekim osobama, nazivima i važnim temama kao što su, primjerice, Etrurci, Julije Cezar, Božica Vesta, gladijatori i sl., a donosi i popis rimskih careva, popis rimskih papa, zatim popis svih koncila i sabora, a isto tako daje uputstva kako se najbolje snaći u Rimu, kako se odijevati, gdje nabaviti ulaznice, kako telefonirati, koji prijevoz koristiti te na koncu donosi i popis najvažnijih korisnih adresa u Rimu.
Šifra artikla 4010-11387
Književni žanr Religija
Autor Josip Posedi
Broj stranica 160
Uvez Meki
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Biblioteka Male monografije
Godina izdanja 2016
Jezik izvornika Hrvatski
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 12.5x21 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se