Košarica 0
Ravnica

Ravnica

Subhash i Udayan nerazdvojna su braća, rođena u razmaku od samo petnaest mjeseci, koju često miješaju jednog s drugim u četvrti Calcutte gdje su odrasli. Ali oni su istodobno utjelovljenje čiste suprotnosti i čeka ih posve različita sudbina.

Možda će vas zanimati

U 1960-ima Udayana − karizmatičnog i impulzivnog − privuče naksalitski pokret koji diže ustanak s ciljem brisanja neravnopravnosti i siromaštva, a on će za svoja uvjerenja dati sve i ugroziti sve. Subhash je, pak, poslušan sin, koji ne dijeli bratovu političku strast, pa će otići od kuće da bi se bavio znanstvenim istraživanjima u mirnome, obalnome zakutku Amerike.
Ali kad Subhash dozna za nesreću koja se dogodila njegovu bratu u ravnici ispred njihova roditeljskog doma, vratit će se u Indiju ne bi li sabrao krhotine slomljene obitelji i zaliječio rane koje je Udayan ostavio za sobom − među kojima je i ona u srcu bratove supruge.

Ravnica je majstorski napisan, napet i bolno intiman roman, djelo velike ljepote i slojevitih osjećaja, uzbudljiva obiteljska saga, priča duboko ukorijenjena u povijesne događaje koja uvjerljivo i skladno obuhvaća nekoliko naraštaja i dijelova svijeta. Jhumpa Lahiri pokazuje da je u zenitu svoje izuzetne spisateljske snage.
Šifra artikla 4010-09285
Književni žanr Povijesni roman
Autor Jhumpa Lahiri
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2014
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se