Košarica 0
Ratnik, pustolov i general

Ratnik, pustolov i general

Poput najnapetijeg romana u ovoj je knjizi ispričan život generala hrvatske vojske Ante Gotovine. Čovjeka koji se sa šesnaest godina otputio u bijeli svijet, najprije kao mornar, a onda i kao pripadnik glasovite i kontroverzne Legije stranaca. Istinita priča u kojoj se na čudesan način isprepliću avantura, surovost vojničkog života, ljubav i borba za slobodu.

Možda će vas zanimati

Riječ je o romansiranoj Gotovininoj biografiji, a Ivanković tvrdi da je rukopis završio godinu dana prije Gotovinina nestanka, znači u ljeto 2000, te da ga je Gotovina osobno pročitao sedam mjeseci prije nestanka, u lipnju 2001. godine.

U njoj je opisao kako je Gotovina kao 16-godišnjak otišao iz Hrvatske u bijeli svijet, prvo za mornara, a onda je s nepunih 18 godina postao pripadnik najelitnije francuske vojne postrojbe, Legije stranaca. Ivanković opisuje gdje se sve borio, što je radio nakon izlaska iz Legije, kako se vratio u Hrvatsku, gdje se sve borio u Domovinskom ratu, a završava s rođenjem sina iz veze s Dunjom Zloić koji je dobio ime po ocu.

Ivanković je Gotovinin boravak na Kanarskim otocima opisao u poglavlju pod naslovom “Ljubav u Cartageni”. Gotovina je, naime, kao pripadnik Legije stranaca početkom 1981. bio ranjen malo iznad lijeve sljepoočnice za borbi u afričkoj državi Čadu. Morao je na oporavak, ali mu više nije bilo povratka u Legiju.
Šifra artikla 4010-09550
Autor Nenad Ivanković
Broj stranica 247
Uvez Meki
Godina izdanja 2001.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se