Košarica 0
Putokazi sreće

Putokazi sreće

Riječ je o jedinstvenoj i dragocjenoj knjizi u nas. Ona je plod suradnje čak 26 autora i 77 suradnika, teologa i laika, koji odgovaraju na temeljnu čovjekovu čežnju za srećom. Autori upravo u Kristovim Blaženstvima nalaze temelj za tu sreću.

Knjiga je iznikla iz iskustva vjere i njezinoga poznavanja kao nauka i kao prakse – iznikla je iz života.

Možda će vas zanimati

Glavni urednik knjige Ivan Vajić u uvodu piše: „Isusova blaženstva put su i putokaz do istinske sreće. Sreća u ovom kontekstu nije lijepo raspoloženje, odnosno prolazna emocija blagostanja, a najmanje grešni užitak. Istinsku sreću nalazimo u duši ispunjenoj ljubavlju, radošću i mirom. Ona nosi dušu koju ispunja Kristov duh.“ Još dok je bila u rukopisu o knjizi su izvrsna mišljenja izrekli brojni autoriteti na području crkvenosti, znanosti i kulture.

Kardinal Josip Bozanić kaže da će ova knjiga „s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka“.

Kardinal Vinko Puljić tvrdi da se ove retke „čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće“, a predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uočava da je knjiga plod uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su sigurni putokaz za usvajanje Blaženstava kao „Isusove ustavne odredbe“. Knjiga je izišla kao suizdanje Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti
Šifra artikla 4010-11384
Književni žanr Religija
Autor Grupa autora
Broj stranica 277
Uvez Tvrdi
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Biblioteka Izvan nizova
Godina izdanja 2016
Jezik izvornika Hrvatski
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 17.5x24.5 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se