Košarica 0
Psihološka prva pomoć nakon kriznih događaja - Vodič kroz psihološke krizne intervencije u zajednici (Knjige)

Psihološka prva pomoć nakon kriznih događaja - Vodič kroz psihološke krizne intervencije u zajednici

Osnovna namjena knjige je prikazati kako izgleda psihološka krizna intervencija, od trenutka kad pogodi neku zajednicu do trenutka kad je posao obavljen. U knjizi su detaljno opisani povijest provedbe kriznih intervencija u Hrvatskoj te procjena sadašnjeg stanja.

Opisane su psihološke krizne intervencije, njihovi ciljevi i provedba, procesi i elementi te dugoročni poslovi koji su dio kriznih intervencija. Posljednji dio knjige donosi opis općih i specifičnih teškoća u pokretanju, organizaciji i provedbi kriznih intervencija te upute kako ih izbjeći. Priručnik je namijenjen stručnjacima pomagačkih zanimanja, studentima (psiholozima, socijalnim radnicima, pedagozima, stručnjacima edukacijsko-rehabilitacijskih struka) koji žele raditi na području traumatske psihologije, ali i stručnjacima koji se već bave pružanjem podrške ljudima u krizi.

 

"Autorica opisuje borbu stručnjaka-dobrovoljca, a napose vlastitu borbu za uvođenje kriznih intervencija u sustav, počevši od tzv. četverogodišnje ilegale do prvih kriznih intervencija provedenih uz potporu ministarstava, sve do danas, kada se još uvijek borimo za status unutar sustava koji bi se trebao brinuti o ljudima pogođenim tragedijama i zajednicama u stanju krize." (iz recenzije Branke Starc)

 

"Mnoge krizne intervencije prikazane su u cijelosti, međutim, posebno vrijedan doprinos ove knjige nije samo dokumentiranje dosadašnjih iskustava, nego i njihovo sistematiziranje i deriviranje pravila i poučaka." (iz recenzije Jasenke Pregrad)

 

"…prva knjiga ove vrste kod nas i jedna od rijetkih u Europi koja se ovako temeljito bavi provedbom psiholoških kriznih intervencija u zajednici... neophodan vodič za sve stručnjake pomagačkih zanimanja koje ova problematika zanima, koji se njome bave ili je žele ugraditi u svoje daljnje djelovanje."
(iz recenzije Brune Proface)

Šifra artikla 4010-05675
Književni žanr Psihologija
Autor Lidija Arambašić
Broj stranica 460
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2012.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se