Košarica 0
Psihologija pamćenja i učenja (Knjige)

Psihologija pamćenja i učenja

Namjera je autora objasniti širokom krugu čitatelja svu složenost fenomena pamćenja kako bismo ga mogli što djelotvornije upotrijebiti. Ispravno i učinkovito korištenje sposobnosti pamćenja jedan je od najvažnijih preduvjeta uspješnog odgovaranja na sve veće zahtjeve okoline u kojoj živimo.

Možda će vas zanimati

Knjige ovakve namjene vrlo su popularne u SAD-u i razvijenim zemljama Europe. Veći dio knjige posvećen je novijim informacijama, dok se manje govori o dobro poznatim stvarima. U prvom se dijelu knjige proučavaju teorijsko-empirijske osnove - tok informacija kroz ljudsku svijest, pamćenje, učenje, metamemorija, a drugi se dio bavi praktičnom primjenom spoznaja o pamćenju i učenju, s mnogo savjeta i uputa kako poboljšati, odnosno kako usporiti pad uspješnosti svakodnevnog pamćenja. Na kraju su knjige bibliografija i kazala.

 

Iz sadržaja: Tok informacija u ljudskoj svijesti; Pamćenje; Učenje; Metamemorija; Kako brže učiti i manje zaboravljati; Svakodnevno pamćenje; Osnove modifikacije ponašanja; Kako biti uspješniji roditelj; Pamćenje u sudnici.

Šifra artikla 4010-05692
Književni žanr Psihologija
Autor Predrag Zarevski
Broj stranica 320
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2007.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se