Košarica 0
Progon

Progon

Drzak, duhovit, provokativan, Piperno je prije svega pasionirani promatrač stvarnosti, njenih paradoksa i njenih dvoznačnosti. Le Monde Pipernov razgranati, pomalo starinski način pripovijedanja možda nije za svačiji ukus, no čitatelj koji uloži malo više truda, otkrit će roman koji će mu zbog tjeskobe i prodornosti kojom je prožet te šokantnog slijeda događaja dugo ostati u sjećanju.
Focus Progon pred čitatelja stavlja opak izazov. Tema je teška, mučna, puna zasjeda, etički problematična. Piperno je sjajan pripovjedač: istražuje, sugerira, provocira, evocira, osuđuje, rehabilitira.
Solo Libri

Možda će vas zanimati

Rim osamdesetih, doba je Bettina Craxija, prvoga socijalističkog premijera u povijesti Republike Italije. Tema je teška, mučna, etički problematična i prepuna zamki: Leo Pontecorvo, vrstan dječji onkolog, potomak imućne židovske obitelji, živi sa suprugom Rachel i sinovima Samuelom (12) i Filippom (14) u luksuznoj vili u okolici Rima, četvrti koju nastanjuju slavna imena političkog i društvenog života prijestolnice. Idilu jednog dana dramatično prekida bombastična vijest ispaljena s TV dnevnika u vrijeme večere: Leo je optužen za napastovanje 12-godišnje djevojčice, s kojom je pak u vezi njegov stariji sin. Počinje kalvarija bez izlaza: dok medijski napadi pljušte, Lea napuštaju obitelj, prijatelji, kolege, a on sam, premda je nedužan, ne zna se nositi s optužbama te upada u laži, poluistine i naposljetku u medijsko-pravnu zamku iz koje ga ne uspijeva izvući ni najbolji rimski odvjetnik.
Šifra artikla 4010-06091
Književni žanr Drama/Poezija
Autor Alessandro Piperno
Broj stranica 384
Uvez Meki
Izdavač Naklada OceanMore
Biblioteka Bubbles
Godina izdanja 2014.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se