Košarica 0
Priznanje (Knjige)

Priznanje

Kako će osuđeni kriminalac na samrti uvjeriti odvjetnike, suce i političare da su pogriješili i da se spremaju pogubiti nevinog čovjeka?

Možda će vas zanimati

Kada nevin čovjek završi u zatvoru, to znači da je krivac ostao s pogrešne strane rešetaka. On se našao s te strane. Ne razumije kako su policija i tužitelji uhvatili pogrešnu osobu i nije mu stalo. A kako vrijeme prolazi, shvaća kako pogreška počinjena u početku neće biti ispravljena: organi vlasti čvrsto su uvjereni u slučaj i odlučni pribaviti osudu. Njemu je, s druge strane, laknulo kad je ta osoba proglašena krivom. Nema problema dopustiti da nevina osoba ode u zatvor, čak i da bude pogubljena.

On je takav čovjek. On je Travis Boyette. Godine 1998. oteo je, silovao, te zatim zadavio jednu od najpopularnijih lokalnih cura. Njezino je tijelo zakopao tako da ga nitko ne može naći, a zatim zaprepašteno promatrao kako policija i tužitelji hapse te optužuju Dontéa Drumma, lokalnu sportsku zvijezdu, upućujući ga na putovanje zelenom miljom, prema smrtnoj kazni.

Od toga je prošlo devet godina. Travis je odslužio kaznu za neki drugi zločin i upravo je pušten na uvjetnu slobodu, a Dontéa četiri dana dijele od pogubljenja. Travis ima tumor na mozgu koji se ne može operirati i, prvi put u svom bijednom životu, odluči postupiti ispravno i priznati svoj davni grijeh.
Šifra artikla 4010-09195
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor John Grisham
Broj stranica 356
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka NAJ
Godina izdanja 2014.
Izdanje prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se