Košarica 0
Prije nego što zaspim

Prije nego što zaspim MU

Sjećanja nas određuju.A što bi se dogodilo kad bismo ih izgubili svaki put kad zaspimo?
Dobro došli u Christinin život!

Možda će vas zanimati

Christine se budi svako jutro kraj nepoznata muškarca koji je svaki dan iznova mora uvjeravati da je njezin suprug te da je strašna nesreća što joj se dogodila prije dva desetljeća uništila sposobnost njezina uma da stvara nova sjećanja. I svakog dana dr. Nash, neurolog koji tvrdi da s njom tajno provodi terapiju, podsjeća je telefonom na to da ona piše dnevnik u koji bilježi bljeskove svojih sjećanja i ono što joj o prošlosti govore drugi. Čitajući ga, Christine svaki dan ponovno rekonstruira svoj život, a što više u nj zapisuje, sve je više pitanja. Kakav joj je bio život prije nesreće? Tko ju je uzrokovao? Zašto nema djece? I što se više približava istini, ona se čini nevjerojatnijom… Psihološki triler novog književnog otkrića, britanskog pisca S. J. Watsona, velikom se brzinom vinuo u vrh najčitanijih naslova u svijetu. Prodan je u više od 4 milijuna primjeraka, a snima se i njegova filmska inačica s Nicole Kidman i Colinom Firthom u glavnim ulogama. "Prije nego što zaspim" književni je pandan filmovima "Memento" i "Vječni sjaj nepobjedivog uma", roman koji će vas zapanjiti i o kojem ćete dugo razmišljati.
Šifra artikla 4010-03301
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor S J Watson
Broj stranica 300
Uvez Meki
Izdavač V.B.Z.
Biblioteka Ambrozija
Godina izdanja 2013.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Ova se knjiga čita u jednom dahu!

Autor: Lea (12.6.2014.)
Sjećanja nas određuju.
A što bi se dogodilo kad bismo ih izgubili svaki put kad zaspimo?
Dobro došli u Christinin život!

Christina već dvadesetak godina pati od posebnog oblika amnezije – svakog jutra kada se probudi, ona se ne sjeća ničega od prethodnog dana. Uvijek se šokira kada kraj sebe u krevetu ugleda nepoznatog muškarca, potom trči u kupaonicu i doživljava šok kada se ugleda u ogledalu jer je starija. Svakog jutra njezin je muž Ben primiruje, pokazuje joj fotografije s vjenčanja i ostalih bitnih trenutaka „prije njene nesreće“ te strpljivo odgovara na njena pitanja – svakog dana ista.
Psihijatar joj predloži da počne voditi dnevnik te je svakog jutra zove kako bi je podsjetio gdje ga je sakrila. Tako ona zapisuje svakog dana i čitajući događaje od prethodnih dana koje nije bila sposobna pamtiti, naiđe na niz jako čudnih situacija. Naime, ponekad se prisjeti nekih stvari iz prošlosti, a suprug Ben joj tada objašnjava. Sve bi bilo u redu da joj svaki puta ne kaže nešto drugo i ona polako shvati da joj laže.
Tako jednog dana otvori dnevnik, a na prvoj stranici piše „Ne vjeruj Benu“. Potom dolazi do objašnjenja, pa je uvjerena da je lagao kako bi je zaštitio od uznemiravajućih odgovora (a možda mu je i naporno stalno objašnjavati isto, pa izmisli nešto da ne postavlja daljnja pitanja). Jadan Ben. Ili nije? Kome vjerovati, kome ne vjerovati, tko je negativac a tko pozitivac – pitanja na koja se odgovori mijenjaju iz stranice u stranicu!

Iako bi na prvi pogled pomislili da je riječ o nekakvoj drami, ova knjiga je fenomenalan psihološki triler napet od prve do zadnje stranice. Pravi „brain-teaser“ kako ja to volim zvati.
Hoće li njen suprug ispasti negativac ili samo brižan čovjek koji ju beskrajno voli, optužuje li ga ona bez veze, je li paranoična – pitanja su koja muče ne samo Christinu, nego će mučiti i vas i to do samog kraja romana. Uz odličan zaplet koji oduševljava, roman doživljava vrhunac kod samog raspleta koji će, vjerujem, izazvati veliko oduševljenje u vama. Ja sam se, čitajući, sjetila svih mogućih objašnjenja i kombinacija, da bi samo dvadesetak stranica dalje vidjela da to ne drži vodu, i tako do samoga kraja gdje me „istina“ zbilja iznenadila.

Svi ljubitelji psiholoških trilera – navalte – ova se knjiga čita u jednom dahu!

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se