Košarica 0
Prdoprah doktora Proktora

Prdoprah doktora Proktora

Bila jednom jedna divna princeza koja je živjela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najljepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da nitko ne primijeti. Nipošto.

Možda će vas zanimati

Ovdje se radi o pucnju iz topa, o prdežu koji pregori rupu na hlačama i šalje male dječake u svemir – i natrag. I u njoj se još malo radi o zločestim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima. No najviše od svega u njoj se radi o tome što se događa kad se majušni Mrva s vatrenocrvenom kosom useli u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana malo prije 17. svibnja. Ovo je priča o prijateljstvu. (prdežu).
Šifra artikla 4010-00031
Književni žanr Dječji roman
Autor Jo Nesbo
Broj stranica 220
Uvez Meki
Izdavač Fokus komunikacije
Godina izdanja 2013.

Komentari korisnika

Genijalno štivo za svakoga!

Autor: Lea (6.7.2014.)
Puno vas traži preporuku za nešto ljetno, nešto za razbibrigu. Zato ću vas iznenaditi preporukom za – dječju knjigu!

Jedan od mojih omiljenih autora krimića, Jo Nesbo, piše i romane za djecu. Saznavši ovo nemalo sam se iznenadila pošto je toliki majstor na području pisanja vrhunskih krimića da sam ga uvijek doživljavala isključivo ozbiljnom osobom. Kao pravi fan, nabavila sam i njegove dječje knjige (za sada su na hrvatski prevedene dvije) pošto si nisam mogla predočiti kako ON piše komedije za djecu (a vidjet ćete, i odrasle).

„Prdoprah doktora Proktora“ priča je, naravno, o prdežu. I to ne bilo kakvom. Mrva i Lisa upoznaju tajnovitog doktora Proktora, ludog znanstvenika čiji su izumi fantastični, ali nažalost, potpuno beskorisni. Otkrivši prdoprah (čija prvotna namjena svakako nije bila prašak od kojeg se prdi, već lijek) veseli trio dolazi na svakojake ideje kako ga iskoristiti u dobre svrhe da postane koristan i unosan. Naravno, priča je popraćena raznim zgodama – bolje reći, hm, nezgodama – a koja će biti krajnja namjena prdopraha i kakve će sve neprilike predstojati tome, ostaje na vama da pročitate.

Iako je cilj ove knjige zabaviti i do suza nasmijati mlade, Nesbo još jednom dokazuje da je vrhunski pisac s neiscrpnom maštom – u ovu zabavnu priču utkao je razne savjete o prijateljstvu s nezaobilaznim poukama. Uz to, ovaj „dječji“ roman nije samo za djecu pa će ga rado pročitati i stariji (i to ne samo kada čitaju nestrpljivim klincima nove urnebesne zgode ovih simpatičnih likova). Odličan je za svakoga, od petogodišnjaka pa do baka i djedova jer garantira napetost, zabavu i grčeve u trbuhu od smijeha.

Nabavite „Prdoprah doktora Proktora“ za ljeto. Vi ćete se odlično zabaviti i opustiti dok je fantastičan način za pokazati djeci da čitanje knjiga nije samo lektira – ovo odlično štivo navest će ih da zavole čitanje, uvući u svijet zabavnih likova i zanimljivih priča te potaknuti da postanu ljubitelji ovog načina zabave – čitanja knjiga – uza sve što danas tehnologija nudi djeci za zabavu.

Garantirano ćete, čim pročitate ovu knjigu (a jednom kada je primite u ruke ne ćete se odvajati od nje) potražiti i drugu knjigu o avanturama Mrve, Lise i doktora Proktora koja je prevedena na hrvatski jezik, „Čarobna kupka doktora Proktora“.

Bravo, Nesbo, sad sam zbilja neodlučna volim li više tvoje krimiće ili romane za djecu!

Zašto želite baš taj roman

Autor: Anamarija (17.4.2014.)
Oduvijek sam obožavala dječije knjige, mogu se uživit u njih i vratit u vrijeme kad sam i ja bila djete. Sve moje dječije knjige su kod mojih rođaka završile, nije mi žao i oni vole čistat :D Jednostavno želim knjigu koja će me vratit u vrijeme osnovne škole

Prdoprah doktora Proktora

Autor: Sonja (16.4.2014.)
Znam da zvuči glupo, ali ja obožavam dječje knjige iako imam 26 godina, uvijek sam uživala u njima. Što čarobnije i fantastičnije to bolje!

Prdoprah doktora Proktora

Autor: Vesna (16.4.2014.)
U bolnici sam posudila knjigu, ali sam ozdravila i napustila bolnicu, a nisam uspjela do kraja pročitati knjigu.

Prdoprah doktora Proktora

Autor: Ida (15.4.2014.)
Moj tinejdžer obožava čitati! Prošli tjedan u Mondu sam mu naručila pet knjiga i već ih je sve pročitao :) Već sam ranije primjetila da mu je ova zapela za oko, pa eto, sad je savršena prilika da ju pročita! :D

inspiracija za pustolovine

Autor: eleja (15.4.2014.)
Ova knjiga bila bi idealna za moga nećaka kojemu su prdeži inspiracija za svakodnevne nepodopštine, pa da njegova mama ne bi rekla da ga ohrabrujem samo u ludim idejama,nego i u književnosti.. želim mu da ima i literarno opravdanje za svoje pustolovine u ovoj zabavnoj knjizi Jo Nesboa!

Prdoprah doktora Proktora

Autor: Josipa (14.4.2014.)
Nakon što omiljeni pisac s kriminalističkih tema i ekscentričnih likova prijeđe na temu tako svakodnevnu, a iznimno tabu, gotovo nepristojnu, i ispuhivanje vjetrova pretvori u roman za djecu i tinejdžere, jednostavno morate posegnuti za istim. Željno u iščekivanju novih trenutaka smijeha, srdačno,
Josipa

Prdoprah doktora Proktora

Autor: Maja (14.4.2014.)
Poštovani,

Želim ovu knjigu jer me zanima što je pisac napisao o prdežu.Zanima me štoje toliko imao za reći o tako jednostavnoj ljuskoj potrebi a ponekad tako neugodnom .Zanima me u kakve je smiješne situacije doveo likove.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se