Košarica 0
Praznici u komi

Praznici u komi

Na samom smo svršetku dvadesetoga stoljeća, u pomalo apokaliptičnoj atmosferi devedesetih, u Parizu se otvara novi noćni klub “Zahod”. Na svečano otvorenje pozvani su svi slavni onoga vremena, od Christiana Lacroixa, Jacquesa Derridae, Carle Bruni do glavnoga junaka, Marca Marronniera, pisca i kroničara društvenoga života. Domaćin večeri je DJ Joss, poznat i slavan od New Yorka do Tokija, Marcov prijatelj iz mladosti.


S francuskoga prevela Ita Kovač.

Možda će vas zanimati

U samo dvanaest sati, od večeri do jutra, prisustvujemo ludoj zabavi likova svih vrsta. Uz zaglušujuću glazbu, šampanjac, votku i ecstazy euforični gosti gube kontrolu. Sve je podređeno užitku i radi užitka sve je dopušteno. Marronnier, Beigbederov alter ego, iako i sam protagonist dekadentnoga partijanja, duhovito i lucidno ironizira pariško visoko društvo. Držeći se Borgesove "Noć je duga samotna fešta", taj tipični hedonist ipak razmišlja samo o ljubavi, koja se pred zoru iznenada i pojavljuje.

"Nije ovaj roman najbolje od Beigbedera (tko nije, neka radije pročita marketinšku satiru "129,90 kn") – "Praznici" su njegov mladenački, dosta afektiran, ulet u pariški vašar taštine i noćni život gradske kreme što se okupila na otvaranju kluba signifikantnog imena "Zahod". Međutim, ova knjiga, naizgled posve "površna", komunicira s tezama o svom vremenu dok Beigbeder, preko svojih junaka, igra "pokvarenjaka" koji utjelovljuje prazninu potrošačkog doba". Robert Perišić, Globus

Šifra artikla 4010-01857
Književni žanr Pustolovni roman
Autor Frédéric Beigbeder
Broj stranica 165
Uvez Meki
Izdavač Naklada OceanMore
Biblioteka 505
Godina izdanja 2009.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se