Košarica 0
Praktični vodič za svjetske religije

Još pregleda

  • Praktični vodič za svjetske religije

Praktični vodič za svjetske religije

U vremenu kada se jako puno nasilja pripisuje religiji, nameće nam se obveza učiti o tuđim vjerovanjima i obredima: trebamo se podsjetiti na ono dobro u religiji, ali i suočiti se s njezinim mračnim izražajima. To ne znači da se odričemo svojih baštinjenih vjerovanja i uvjerenja niti da odustajemo od rasprava o temeljnim stvarima. Plodni razgovori proizlaze iz dobro upućenih umova, potaknutih srcima koja drugima žele sve najbolje“, zapisao je u uvodu autor ove jedinstvene monografije o svjetskim religijama.
U monografiji su u najkraćim crtama prikazane najveće i najpoznatije religije kao i religije koje oblikuju svijet u kojemu živimo. Ona sveobuhvatno pokriva cijeli spektar vjera – velike, male, iskonske i nove, uključuje njihovu povijest i pozadinu, glavna vjerovanja i prakse, pokazuje kako su se religije razvijale, a sve je bogato ilustrirano fotografijama i zemljovidima u boji.

Tako su obuhvaćene najveće religije (prema broju sljedbenika): budizam, kršćanstvo, hinduizam, islam i židovstvo, kao i religije ranih civilizacija poput grčke i rimske. Ona također uključuje kineske religije, iskonsku religiju i „ne-vjere“ – novi ateizam, postmodernizam te nove religijske pokrete. Ova je monografija idealna za svakoga onoga koji želi saznati više o tome što ljudi vjeruju i zašto vjeruju.
Šifra artikla 4010-10721
Književni žanr Religija
Autor Hugh P.Kemp
Broj stranica 123
Uvez Tvrdi
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Biblioteka Volumina theologica
Godina izdanja 2015
Jezik izvornika Engleski
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 20x24.5 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se