Košarica 0
Povijest umjetnosti V

Povijest umjetnosti V

Povijest umjetnosti H. W. Jansona prvi je puta objavljena na našim prostorima šezdesetih godina prošloga stoljeća (original 1962.). Ovo izdanje (organizirano prema postavkama koje je zacrtao Janson, uz dodana poglavlja o renesansi u sjevernoj Europi, talijanskoj renesansi, baroknoj umjetnosti i visokoj renesansi) pripremljeno je prema izdanju iz 1997. i treće je hrvatsko izdanje. Dodatak ovom nezaobilaznom udžbeniku povijesti umjetnosti sadrži i "Antologiju hrvatskih spomenika" Radovana Ivančevića.
Monumentalna "Povijest umjetnosti" H. W. Jansona ključna je knjiga za proučavanje zapadne umjetnosti i uživanje u njoj, djelo u usporedbi s kojim se prosuđuju svi drugi pregledi povijesti umjetnosti. Taj rječiti tekst i neusporediva kvaliteta ilustracija upoznali su naraštaje čitatelja sa širokim svijetom zapadne umjetnosti i nadahnuli milijune ljubitelja umjetnosti. Pripovijedanje o povijesti umjetnosti nadahnuto je, odmjereno i duhovito. Ono povećava našu sposobnost razumijevanja i procjenjivanja samih umjetničkih djela, a nema tek ulogu prikupljanja podataka o njima.
Ovdje su objašnjene veze, prijelazi i usporedbe među stilovima i kulturama sve od doba paleolitskih špiljskih crteža pa do najnovijih eksperimentalnih instalacija. Priča o umjetnosti postaje pustolovina dok "Povijest umjetnosti" prati traganje za oblicima i tehnikama koje će zadovoljiti vječni poriv čovjeka za izražavanjem samoga sebe. Blizina svih ilustracija, kako onih u boji tako i crno-bijelih, povećava užitak osobnog otkrivanja.
Šifra artikla 4010-10025
Književni žanr Likovna umjetnost
Autor H. W. Janson, Anthony F. Janson
Broj stranica 1032
Uvez Tvrdi
Izdavač Stanek d.o.o.
Godina izdanja 2013

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se