Košarica 0
Povijest moderne umjetnosti

Povijest moderne umjetnosti

Besplatno pročitaj poglavlje
Arnasonova sveobuhvatna, autoritativna i pronicava Povijest moderne umjetnosti i dalje je vrhunski izvor informacija o umjetnosti modernog doba, od europskih početaka modernizma do suvremenih divergentnih umjetničkih pravaca. Knjiga sadrži 1210 ilustracija od kojih je 553 u boji.
Ovo peto izdanje, sada posve u boji, bilo je u potpunosti obnovljeno da bude još elegantnije i lakše za uporabu. Dodani su novi naslovi, podnaslovi i pojmovnik kako bi pomogli čitatelju da se snalazi u građi i da brzo pronađe ono što ga zanima. Cijeli je tekst pomno obrađen da bude što jasniji, suvisliji i znanstveno aktualniji.
Pokojni H. H. Arnason bio je istaknuti povjesničar umjetnosti, pedagog i ravnatelj muzeja koji je mnogo godina obnašao funkciju potpredsjednika umjetničke uprave muzeja Solomona Guggenheima u New Yorku. Svoje stručno djelovanje započeo je u akademskim krugovima podučavajući na sveučilištu Northwestern, na čikaškom te na havajskom sveučilištu. Od 1947. g. do 1961. g. Arnason je bio profesor i potpredsjednik Odjela za umjetnost na sveučilištu u Minnesoti.
Šifra artikla 4010-10024
Književni žanr Likovna umjetnost
Autor H. H. Arnason
Broj stranica 832
Uvez Tvrdi
Izdavač Stanek d.o.o.
Godina izdanja 2009

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se