Košarica 0
Potresno djelo nesigurna genija

Potresno djelo nesigurna genija

'Potresno djelo nesigurana genija'' u Americi je ubrzo nakon objavljivanja postalo veliki književni hit, a Dave Eggers danas se smatra jednim od najtalentiranijih pisaca mlađe generacije suvremene američke književnosti kojeg književni kritičari nazivaju "nevjerojatno talentiranim piscem" i uspoređuju s nekim od najvećih imena američke književnosti prošlog stoljeća - Josephom Hellerom, Kurtom Vonnegutom ili Thomasom Pynchonom.

Možda će vas zanimati

'Potresno djelo nesigurna genija'' vrsta je memoarske proze u kojoj Eggers konstantno potkopava sve konvencije pisanja memoara. Narator, naime, sumnja u vjerodostojnost svoje memorije, dovodi u pitanje motivaciju i razlog pisanja memoara, kao i samu interpretaciju prošlih događaja.

Nakon što nas na početku ''Potresna djela..'' uvodi u čitanje Pravilima i prijedlozima za uživanje u ovoj knjizi, te opsežnim Zahvalama na dvadesetak stranica (u koje uključuje detaljan izvještaj o tome koliko je plaćen za pisanje ove knjige), Eggers opisuje strašnu smrt svojih roditelja, koji su umrli od raka u razmaku od nekoliko tjedana kada je Dave imao 22 godine i bio na koledžu. Eggers se vraća u to razdoblje opisujući svoju odluku kako krenuti dalje - seli se s osmogodišnjim bratom iz predgrađa Chicaga u Berkley, gdje živi njihova sestra. U Kaliforniji se Dave uspijeva brinuti o bratu, radi različite poslove, počinje raditi za časopis Might, pa čak postaje i zvijezda na MTV-u.
Šifra artikla 4010-08266
Književni žanr Proza
Autor Dave Eggers
Broj stranica 148
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2005.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se