Košarica 0
Potjera za zlatom

Još pregleda

  • Potjera za zlatom

Potjera za zlatom

U dugo očekivanoj knjizi autora bestselera Judgement of Paris, George M. Taber otkriva ključnu ulogu koju je odigralo zlato u Drugom svjetskom ratu - od njegovog utjecaja na nacistički ratni stroj do krajnjeg trijumfa saveznika i pada Berlina.
Zlato je oduvijek imalo ključan utjecaj na ljude. Narodima u nevolji predstavljalo je utočište, rješenje kada bi sve drugo zakazalo. Ni nacisti nisu bili imuni na njegove moći te su shvatili da je ono rješenje za financiranje Hitlerova ratnog stroja. Na drugoj strani Atlantika, zlato je bilo uzrok neprospavanih noći američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta dok je s europskim čelnicima radio na izvlačenju SAD-a i ostatka svijeta iz Velike depresije. Potjera za zlatom nevjerojatna je priča o tome kako su nacisti pokušali
oteti europsko blago za financiranje najkrvavijeg rata u povijesti. Pljačka Europe nije prošla bez velikih drama. Glavni likovi ove priče nisu samo velikani svjetske politike nego i obični ljudi pozvani da poduzmu junačke mjere u izvanrednim vremenima.
Šifra artikla 4010-10730
Književni žanr Politika/Povijest
Autor George M. Taber
Broj stranica 456 + omot
Uvez Meki
Izdavač Večernji list
Godina izdanja 2015.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se