Košarica 0
Posudi mi smajl

Posudi mi smajl

„Posudi mi smajl“ Nore Verde jedna je od medijski zapaženijih – neki čak kažu kontroverznijih i šokantnijih – novijih knjiga hrvatskih autora. Nori Verde potpuno su strani konvencionalni literarni obrasci. Njezine rečenice natjerat će vam srce na 180 otkucaja u minuti. Proza za jake.

Možda će vas zanimati

Tekst tematizira odrastanje, formiranje i egzistenciju žene i djevojke u ranim 30-ima koja si utvara da je pripadnica famozne Generacije X. Ona rezimira svoju prošlost i sadašnjost prisjećajući se svojih „opasnih godina“: partijanja i hedonizma, sastavlja puzzle sjećanja na odrastanje, studiranje, te proces vlastitog seksualnog „coming outa“. Prisutan je i neizbježan osvrt na kaotičnu i burlesknu medijsku scenu u Hrvata.
Žarišne točke interesa autorice su godine rata, eksperimentiranje s drogama i alkoholom, prva lezbijska i erotska iskustva, preživljavanje vlastitim snagama bez materijalnog kapitala, destrukcija i vitalizam koji se izmjenjuju u svakodnevnom životu pripovjedačice, pronalazak partnerice na trusnoj zagrebačkoj gay sceni, egzistencijalne krize vječne selidbe i promjene podstanarskih adresa.
Ispovjedni tekstovi premreženi su citatima iz pop kulture koji otkrivaju još jednu ovisnost glavne junakinje – ovisnost o glazbi.
Riječ je o stvarnosnoj prozi duboko uronjenoj u supkulturu.


"Gledam knjigu, pa gledam autoricu. Pa opet gledam zlu knjigu pa milu autoricu. Ne mogu doći k sebi. Danas stvarno nikome ne možeš vjerovati da je normalan! Dok smo mi dobre curice svirale klavir, plesale kod Tihane Škrinjarić i ispunjavale spomenare, naša kolegica Nora je gutala pilseve k'o gumi bombone, proživljavala overe i lizala, da prostite, pičke. Zato ona danas ima knjigu, a mi nemamo."
Ida Prester

Šifra artikla 4010-08399
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Nora Verde
Broj stranica 140
Uvez Meki
Izdavač Meandar Media
Biblioteka Posebna izdanja
Godina izdanja 2010
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se