Košarica 0
Pokopana prošlost

Još pregleda

  • Pokopana prošlost

Pokopana prošlost

Besplatno pročitaj poglavlje
Pokopana prošlost, Eskenskov roman prvijenac, proglašen je najboljim debitantskim romanom 2014. na konferenciji Left Coast Crime te je osvojio nagradu Rosebud. Ovaj se roman također našao među finalistima za dodjelu nagrade Edgar, International Thriller i Anthony za najbolji debitantski roman.
Student Joe Talbert ima skroman cilj: dovršiti zadatak iz kolegija engleskoga jezika, a to je intervjuirati neznanca i napisati njegovu kratku biografiju. Joe obilazi obližnji dom za bolesne i nemoćne u potrazi za osobom koja će biti tema njegova rada. Ondje upoznaje Carla Iversona, a nakon toga Joeov život kreće posve drukčijim smjerom.
Carl je teško bolesni veteran Vijetnamskoga rata – i osuđeni ubojica. Preostalo mu je tek nekoliko mjeseci života pa je, nakon trideset godina provedenih u zatvoru zbog silovanja i ubojstva, dobio uvjetni otpust i smješten u dom. Sa svojom sumnjičavom i opreznom susjedom Lilom, upušta se u potragu za istinom.
Nit po nit, Joe raspleće misterij Carlove osude. Ali dok on i Lila zadiru dublje u okolnosti zločina, ulozi postaju sve veći. Hoće li Joe otkriti istinu prije nego što bude prekasno za bijeg od njezinih posljedica?
Šifra artikla 4010-11774
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Allen Eskens
Broj stranica 264
Uvez Meki
Izdavač Stilus knjiga
Godina izdanja 2016
Jezik izvornika Engleski
Dimenzije artikla 15x23x2,8 cm
Težina artikla 449 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se