Košarica 0
Pitijina istina (Knjige)

Pitijina istina

Besplatno pročitaj poglavlje

Donosimo vam uzbudljivi treći dio trilogije Tko je Vistoria Bergman. Istraga brutalnih ubojstava useljeničkih dječaka još uvijek tapka u mraku. U međuvremenu se pojavljuje još jedan ubojica, čije nekadašnje učenice internata u Sigtuni koji je svojevremeno pohađala i Victoria Bergman.

Možda će vas zanimati

Jeanette otkriva da postoji poveznica između tih dviju istraga ubojstava, a povezuje ih skrivena motivacija u čijoj srži nema ni trunke ljudskosti. Ništa nije onako kako se čini. Kada maske padnu i svi pokažu svoje pravo lice, Jeanette je ostavljena na milost i nemilost silama zla. I na koncu, hoće li Victoria pronaći sebe i opet postati jedinstveno biće, ostaje neizvjesno do samoga kraja.
Šifra artikla 4010-05527
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Erik Axl Sund
Broj stranica 358
Uvez Tvrdi
Izdavač Znanje
Biblioteka HIT
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Erik Axl Sund – Trilogija Tko je Victoria Bergman (Soba zla, Plamen gladi, Pitijina istina)

Autor: Lea (6.8.2014.)
Kao velika ljubiteljica psiholoških trilera i nakon mnogo pročitanih knjiga iz tog žanra, mogu sa sigurnošću reći da je ova trilogija jedna od najboljih koje sam imala prilike pročitati.

Sve počinje pronalaženjem mumificiranog tijela dječaka za kojeg policija uskoro zaključuje da je ilegalni useljenik. Ubrzo se pojavljuju i druga tijela dječaka, a svima je zajedničko što su im odstranjeni testisi. Spretna istraga inspektorice Jeanette Kihlberg i patologa Ive Andrića razotkriva mrežu pedofila i gnjusne zločine kakvi se ne mogu ni zamisliti. Psihoterapeutkinja Sofia Zetterlund također je uključena u slučaj te nakon što ispituje glavnog osumnjičenog za pedofilstvo pomaže policiji izraditi psihološki profil počinitelja. Unatoč svim naporima na pronađu ubojicu (ili ubojice) policija nailazi na gomilu zbunjujućih tragova koji kompliciraju slučaj te se trude pronaći poveznice koje bi dovele do počinitelja i privele istragu kraju. Ne pomaže im ni činjenica da ne mogu pronaći tajnovitu Victoriu Bergman, žrtvu koja bi im pomogla rasvijetliti razne misterije…

Iako se bavi vrlo teškom tematikom, ovo je fantastičan triler, razrađen je do najsitnijih detalja te obiluje raznim zapletima i preokretima koji istinski oduševljavaju. Mreža tajni, zločina i duhova prošlosti napregnut će vaše moždane vijuge i tjerati vas da čitate duboko u noć.

Likovi su genijalni, karakterizacija na vrhuncu. Osobito mi se sviđa što je jedan od glavnih likova psihoterapeut, što, ne bojte se, ne znači da ćete trebati riječnik radi terminologije – Sofia, koja pomaže inspektorici Jeanette u istrazi, sve objašnjava jezikom koji možemo razumjeti. Jedino što je komplicirano u ovoj knjizi su mnogobrojni zapleti, što je, dakako, jako pohvalno kod trilera. Također, svi glavni likovi imaju svoj život, svoje probleme, svoju prošlost – što im daje vjerodostojnost i čini ih živima i interesantnima, a opet, ne pretjeruje se sa zamornim detaljima. Ovo je jedna od rijetkih knjiga (tj. trilogija) gdje vas neće živcirati nepotrebni opisi, činjenice i slično – u ovim knjigama niti jedan redak se ne preskače!

Iako sam po izlasku knjige, sudeći po naslovnici, mislila da se radi o nekom hororu, izrazito mi je drago što sam provjerila detalje o knjizi i prepoznala u njoj nešto što ću čitati. Nadam se da će fantastičan dvojac koji je napisao ovu trilogiju pod pseudonimom Erik Axl Sund (Jerker Eriksson i Håkan Axlander Sundquist) napisati još puno, puno knjiga!

Hrvatski trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zgmGypRxDTM

»Zbogom, Hannibale Lecteru. Taj stari kanibal je psihološki zanimljiv kao kanarinac u usporedbi s Victorijom Bergman.«
- Bodil Juggas, Arbetarbladet

»Ova trilogija se može svrstati među najbolje švedske krimiće. Možda je se može prozvati i najboljom u tom žanru.«
- Gefle Dagblad

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se