Košarica 0
Otkrivanje vještica (mu) (Knjige)

Otkrivanje vještica (mu)

Besplatno pročitaj poglavlje
Otkrivanje vještica napeta je i sasvim drugačija priča o vješticama, vampirima, demonima i ljudima, o povijesti, knjigama, alkemiji, vinu i ljubavi.

Možda će vas zanimati

Otkriće tajanstvenoga alkemičarskog rukopisa u oxfordskoj knjižnici Bodleiani povjesničarku Dianu Bishop, jedinu osobu na svijetu koja ga može otvoriti, odvest će u neslućenu potragu za porijeklom. Diana Bishop moćna je vještica iz slavne američke vještičje obitelji, ali od najranijeg djetinjstva i nasilne smrti roditelja ne želi upotrebljavati ni razvijati svoje moći. Snažna magija oslobođena iz izgubljene knjige u Oxford privlači stvorenja koja uz ljude nastanjuju svijet – vještice, vampire i demone. Svi oni žele se dočepati moćne knjige koja krije tajnu o postanku vrsta. Diana Bishop u životnoj je opasnosti, a pomoći će joj genetičar Matthew Clairmont, vampir star više od 1500 godina. No ljubav vještice i vampira zabranjena je od davnina...
Šifra artikla 4010-09207
Autor Deborah Harkness
Broj stranica 640
Uvez Meki
Izdavač Fraktura
Biblioteka Publika
Godina izdanja 2014
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Kvalitetno štivo koje se pamti.

Autor: Lea (12.12.2014.)
Kad je Fraktura najavila treći, završni dio trilogije All Souls, znala sam da nema više odgađanja. Ova knjiga mi je na popisu za čitanje odkad je izašla, tako da ću uskoro pročitati cijeli komplet. Dodatan bonus je i dolazak autorice na Interliber pa se nadam kako će moje knjige imati i krasne posvete.

Diana je mlada povjesničarka te na Oxfordu proučava stare rukopise. Uz to, ona je i vještica. No, kada je imala sedam godina, njeni moćni roditelji su ubijeni a ona se odrekla svojih čarolija i čvrsto odlučila nikada se ne služiti njima te živjeti kao običan čovjek. Godinama joj je to polazilo za rukom, sve dok nije naišla na drevni, ukleti rukopis koji, kako će se pokazati, nije slučajno došao u njene ruke. Nakon toga sve se mijenja, jer tajni koje krije misteriozni Ashmole 782 žele se dočepati razna stvorenja – vještice, vampiri i demoni. Stoga pojava moćnog vampira Matthewa i nije tako neobična te je Diana uvjerena da joj on predstavlja najveću opasnost. Svima je poznato da se vještice, vampiri i demoni međusobno ne podnose te se ne bi smjeli družiti. Kako je cijeli svoj život nijekala svoje moći te se nikada nije potrudila saznati nešto više o njima, nije ni svjesna da je došla do velikog otkrića zbog kojeg joj najveću opasnost počinje predstavljati upravo njena vrsta. No ne može pobjeći od svoje sudbine jer je jednako moćna i posebna kao i rukopis za kojim stvorenja tragaju već stoljećima. Izdana od strane vlastite vrste, uskoro shvaća ne samo da joj zgodni vampir nije opasnost, već će je i zaštititi – bez obzira na sve zabrane i zakone koji nalažu da oboje budu uništeni. U bijegu kako bi sačuvali vlastiti život, Diana i Matthew moraju se suočiti sa gomilom izazova, riješiti mnoge misterije i izboriti se za vlastitu ljubav jer je privlačnost među njima prejaka…

Ovo nije samo priča o vješticama i vampirima, već i o povijesti, alkemiji i vinu… Sama knjiga bavi se traganjem za odgovorima pa su tako, osim potrage za rukopisom te Dianinog suočavanja s njenim porijeklom, u knjigu smješteni elementi povijesti, citirani veliki svjetski književnici, a istraživanja su jako zanimljiva pošto ih kombiniraju doktorica povijesti i vampir genetičar. Time je opravdana debljina knjige – ovo nije neka ljubavna priča razvučena unedogled, već roman koji obiluje zanimljivostima iz svih područja.
Uživat ćete u svakoj stranici.

Ljubavna tematika je dakako neizbježna. Dva glavna lika, naizgled nespojivi, beznadno su zaljubljeni što je već stoljećima zakonom zabranjeno. Time ne dovode u opasnost samo sebe, već i svoje obitelji i prijatelje pa njihova borba za opstanak uvelike ovisi i o podršci bližnjih. Iako je bijeg jedino smisleno rješenje, ubrzo se moraju suočiti s posljedicama učinjenog. Pošto razdvajanje ne dolazi u obzir, tijekom borbe i raznih istraživanja, dolaze do zaključka da postoje mnogo dublji razlozi zašto je miješanje njihovih vrsta strogo zabranjeno – koje naravno, žele razotkriti.

Knjiga je nezaobilazna za sve ljubitelje fantasya. Ako ćete očekivati klišeje (pogotovo što se tiče vampira), jako ćete se iznenaditi. Vampir koji jedva kontrolira želju za svježom krvlju voljenje i vještica s moćima kojima ne zna upravljati čine jako zanimljiv par. Radnja je dinamična, uvijek puna novih događaja i otkrića, nepredvidivih zapleta, putovanja te neizostavnih zagonetki koje ne dozvoljavaju da odgovore saznate sutra. Doslovce će vas tjerati da čitate koliko god možete pa ćete ju završiti i prije nego ste se nadali.

Tople preporuke za ovu izrazito zanimljivu i kvalitetnu knjigu. Dugo ćete je pamtiti.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se