Košarica 0
Opečen

Opečen

Besplatno pročitaj poglavljePrvijenac norveškog autora krimića kojeg nazivaju "novim Jo Nesboom".
BRUTALNI ZLOČIN U šatoru na osami pronađeno je napola zakopano tijelo ubijene i osakaćene žene. USAMLJENI GLAS Henning Juul novinar je kojeg progoni prošlost. Prije dvije godine u požaru je izgubio sina što je na njemu ostavilo duboke emocionalne i fizičke ožiljke. STRAVIČNA TAJNA Henning se vraća na posao i preuzima priču o ovom ubojstvu. Za razliku od policije, on počinje sumnjati da ovaj slučaj nije tako jednostavan kakvim se čini...
Šifra artikla 4010-04033
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Thomas Enger
Broj stranica 336
Uvez Meki
Izdavač Fokus komunikacije
Godina izdanja 2013.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Tražite krimić idealan za ove dane? Evo jednoga!

Autor: Lea (9.7.2014.)
Odmah po izlasku ovog romana Thomas Enger je prozvan novim Jo Nesbom. Takve natpise na knjigama viđamo često, a najčešća poveznica između autora je u najboljem slučaju porijeklo. Osuđujete li me zato jer sam bila skeptična prema ovom romanu? Tako je prošlo par mjeseci od izlaska knjige dok konačno nisam dobila preporuku prijatelja da ovo moram pročitati.

Na prvim stranicama knjige opisan je doista brutalan zločin – mlada žena kamenovana je do smrti. Sumnja odmah pada na njenog dečka, muslimana, te on automatski završi u zatvoru dok ga policija, ali i cijela nacija proglašavaju krivim. Zbog njegovog porijekla policija smatra slučaj više-manje završenim te se nadaju brzom priznanju i osudi. Henning Juul je novinar upravo vraćen u službu nakon što je stradao u strašnom požaru u kojem je izgubio sina što je na njega ostavilo većih emocionalnih ožiljaka od onih fizičkih. Zadužen je da medijski poprati ovaj naizgled vrlo jednostavan slučaj čemu se on u potpunosti predaje jer ionako, samo mu je posao ostao da ne misli na grozne tragedije koje su ga snašle u životu. Pokušavajući se dokazati sposobnim da se vrati na posao i radi kvalitetno kao nekada, odlučuje podrobno istražiti slučaj kako bi napisao ekskluzivnu priču. U potrazi za informacijama koje bi rasvijetlile ubojstvo, shvaća da u cijeloj toj priči ima puno nelogičnosti, nalazi nove dokaze koji ukazuju na to da je sve namješteno i sebe dovodi u životnu opasnost. Nema drugog izbora nego, neshvaćen od svih, pronaći pravoga ubojicu sada prvenstveno kako on sam ne bi bio ubijen zbog onoga što zna.

To je ukratko fabula ovog vrsnog napetog krimića. I znam koje pitanje vam se sada mota po glavi – je li Enger doista zaslužio da ga se uspoređuje sa majstorom krimića Nesbom? Razveselit će vas da im ipak nije jedino zajedničko što su oba skandinavci koji pišu krimiće.

Ima nešto kod skandinavaca i pisanja krimića. Thomas Enger je ovim romanom definitivno zaslužio biti na samom vrhu top lista. Napet je od prve do zadnje stranice, pun odlično karakteriziranih likova i neočekivanih zapleta. Radnja je odlično razrađena, nema predvidljivosti, nema zbrzanog završetka, što Engera čini vrhunskim piscem. Bitno mi je napomenuti da je nešto jednostavniji za čitanje od Nesba (ali svakako jednako napet i ništa manje kvalitetan) – imena koja se lako pamte i kratka poglavlja doprinose tome, pa je ovaj roman pun intriga fantastično štivo za ljetne dane.

"Opečen"

Autor: Radmila (17.4.2014.)
Ovaj roman je sigurno vrlo zanimljiv,napet,intrigantan,neizvjestan,naravno da bih htjela pročitati ovako nešto obećavajuće,zato što volim krimiće,zato što volim čitati i zato što imam puno slobodnog vremena u kojem ima mjesta za ovako divne knjige i to napretek.

Volim čitati

Autor: Zvjezdana (17.4.2014.)
Razloga je mnogo, ali onaj najjednostavniji i najjiskreniji je da uistinu volim čitati knjige i da pojedine knjige čitam u jednom dahu. Volim ovaj žanr, i već dugi niz godina moga prijateljstva sa knjižnicama primjetila sam da se uvijek vraćam krimićima jer su mi jako zanimljivi, napeti i uvijek tako intrigantni. Ova knjiga mi se takodjer, čini jako zanimljiva i volila bih kad bih krasila moj dom.

Moja kolekcija skandinavskih romana žudi za novom knjigom

Autor: Leo (16.4.2014.)
Imam doma poveću kolekciju romana najboljih skandinavskih pisaca->sve od Nesboa, Erik Axl Sund, Jussi Adler Olsen, Roslund & Hellström, Lars Kepler, Stieg Larsson. Praktički čitam samo skandinavske trilere jer su najbolji i najbrutalniji. Mojoj kolekciji nedostaje "novi Nesbo", Thomas Enger-> novi Jo Nesbo?! teško, ali opet moguće. Skandinavci pišu najbolje, najstrašnije, najmračnije i najbrutalnije romane. Vjerujem da je i "Opečen" jedan od aduta noir-a i htio bih provjeriti da li gore navedeni citat drži vodu.

Knjiga "Opečen"

Autor: Ines (15.4.2014.)
Želim ovu knjigu upravo zbog napomene da se radi o autoru poput Nesboa čije knjige čitam tj sažvačem u istom danu u kojem mi dospiju u ruke. Nisam oči pokvarila od škole i učenja, zato sam spremna sad pokvariti nad dobrim krimićem. Volim krimiće, to je moj razlog :)

Opečen

Autor: Marijana (14.4.2014.)
Toliko sam već čula pohvala autora ove knjige, da iskreno želim dobiti ovaj njegov roman :)

"Opečen"

Autor: Natalija (14.4.2014.)
Jo Nesbo je novi Stieg Larsson, a Thomas Enger novi Jo Nesbo. Sve sam pročitala od prve dvojice, došlo je vrijeme i za trećeg! :)

Želim knjigu :)

Autor: Smilja (14.4.2014.)
Sve knjige ovog autora su odlične, ne možeš prestati čitati dok ne dođeš do zadnje stranice. Ova knjiga će me na kratko maknuti iz svijeta ispita i kolokvija i pružiti osvježenje od skripti :)

Opecen

Autor: Marina (14.4.2014.)
Mislila sam da je Jo Nesbo u zadnje vrijeme razvikan i da je to sve marketing. Citajuci njegove knjige uvjerila sam se da nije tako i zaista me nije razocarao. Ako je pisanje Thomasa Engera samo na tragu njegovog, voljela bih procitati ovaj naslov i dozivjeti jos jedan vrhunski krimic.

Komentirajte i osvojite: Poklanjamo vam četiri romana

Autor: Kristina (14.4.2014.)
Voljela bi pročitati ovaj roman, jer obožavam krimiće, totalno su unesem u knjigu kao da sam u filmu.

"Opečen"

Autor: Renata (14.4.2014.)
Knjige volim odmalena.Volim ih zbog putovanja na koje me odvedu.U knjigama mi je mašta slobodna.Ali život je eto spao samo na preživljavanje,a knjiga luksuz.Zato sam zahvalna na pristupačnim cijenama nekih knjiga.Stvarno se za malo novaca može pronaći dobra knjiga. Ali neke su mi još uvijek izvan dohvata jer čak i kad su na akciji su mi jednostavno preskupe.Tako je i sa "Opečeni".Sadržaj mi je zanimljiv i voljela bi pročitati cijelu knjigu. I ako je stvarno Thomas Enger novi Jo Nesbo od kojeg već imam par knjiga koje sam pročitala u jednom dahu,želja za Engerovom knjigom je još i veća.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se