Košarica 0

Uvjeti i pravila

1. Korištenje i izmjene

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Mondo Webshop Internet prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene mondo.hr.
Usluge Mondo Webshop Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.mondo.hr, dalje u tekstu Mondo Webshop.

Web stranice kao i ostale usluge Mondo Webshopa (kupnja putem Mondo Webshopa uz dostavu putem Tisak paket usluge) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima. 

Korištenjem Mondo Webshopa obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. Ako se ne slažete s Općim uvjetima i pravilima korištenja Mondo Webshopa, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Mondo Webshop.

Opći uvjeti i pravila Mondo Webshopa podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja Mondo Webshopa trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama Mondo Webshop. Ako web stranice Mondo Webshop nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima korištenja Mondo Webshopa. Tisak d.d. neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Mondo Webshopa definirani su kroz sljedeće etape: 

1. Registracija
2. Naručivanje
3. Plaćanje
4. Otprema (dostava)
5. Preuzimanje
6. Povrat/reklamacija
7. Odgovornost za materijalne nedostake

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Mondo Webshop. Tisak d.d. putem Mondo Webshopa omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi i na zalihi Tisakmedia prodavaonica (prodavaonice iz koje se dostavlja pojedinom kupcu, a prema adresi dostave kupca). 

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke Tisak d.d., Slavonska avenija 11a, Zagreb, posredstvom Mondo Webshop Internet prodavaonice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja se registrira na stranice Mondo Webshopa te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod. 

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke.

Tisak d.d zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

2.1. Registracija

Da biste se registrirali ili koristili usluge Mondo Webshopa, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun u Mondo Webshop korisničkom računu u rubrici „Postavke“. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom gumba "Ubaci", odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli Proces „Naplate“ (checkout procedura) koji se sastoji od 4 koraka: 1.Kontakt podaci, 2. Način dostave, 3. Odabir načina plaćanja i 4. Potvrda narudžbe.
Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Mondo Webshopa. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave na stranici Mondo Webshop te ponovite proces naručivanja.

Tisak d.d. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama Mondo Webshop prodavaonice iz koje se dostavlja na kućnu adresu. Ukoliko Tisak d.d. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na Mondo Webshop Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.
Tisak d.d. će nastojati na web stranicama Mondo Webshop objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Tisku d.d. kreditnom ili debitnom karticom navedenim na stranicama Mondo Webshopa.

Za narudžbe do 200,00 Kn dostava na kućnu adresu naplaćuje se 19,00 Kn. Za narudžbe iznad 200,00 Kn dostava na kućnu adresu je besplatna.

2.4. Otprema (dostava) robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.5. Preuzimanje narudžbe


Narudžbe dostavljamo na kućnu adresu kupca putem Tisak paket usluge. Rok za uručenje narudžbi iznosi 3-5 radnih dana od dana narudžbe. U rokove za uručenje ne računaju se:

1. dan prijama narudžbe;
2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;
3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Tiska;
4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava Mondo Webshop narudžbi.

Za narudžbe zaprimljene u petak iza 15 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan Mondo Webshopa.

2.6. Povrat/Reklamacija robe

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Tisku d.d. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

Odgovor na prigovor Tisak d.d. obvezuje se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

2.7. Odgovornost za materijalne nedostake

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i Tiska, u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

 

3. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko proizvod ne može biti vraćen putem Tisak paket dostave (usluge) na uobičajen način (na prodajnom mjestu Tiska), krajnji korisnik može se obratiti na e-mail adresu info@mondo.hr ili info telefon 072 000 001 kako bi mu bio objašnjen postupak i način vraćanja proizvoda.

Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

- ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču,

- ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

- ako je predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke.

 

4. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom i kupnjom kao gost (bez registracije) na Mondo Webshop prodavaonici dajem suglasnost da Tisak d.d., prikuplja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.
Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Tisak d.d. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Tisak d.d. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Mondo Webshop prodavaonici.
Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Mondo Webshop prodavaonice telefonskim putem ili putem e-maila.

Mondo Webshop prodavaonica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. 'session id', kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

Više o "cookie" programima saznajte ovdje.

5. Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u Mondo Webshop prodavaonicu biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila info@mondo.hr,  a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Tisak ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Svi stranice Mondo Webshop prodavaonice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica Mondo Webshop prodavaonice.

 

6. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Mondo Webshop prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Tisak d.d. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja web stranica Mondo Webshopa.

7. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Mondo Webshop prodavaonice je zaštićen i Tisak d.d. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Mondo Webshop prodavaonice morate prethodno kontaktirati Tisak d.d. putem e-mail adrese info@mondo.hr

8. Dostupnost Mondo Webshop prodavaonice

Iako Vam Tisak nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Tisak ne može garantirati da će usluge na Mondo Webshop prodavaonici odgovarati Vašim potrebama. 
Pristup na internetske stranice Mondo prodavaonice (http://www.mondo.hr) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. 

9. Povezane internet stranice

Web stranica Mondo Webshop prodavaonice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Tiska, korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Tisak d.d. nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.
Dio web stranica Mondo Webshop prodavaonice predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Tisak d.d. nije odgovoran za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala. 

10. Remarketing

Za oglašavanje na mreži upotrebljavamo ponovni marketing u usluzi Google Analytics.
Dobavljači treće strane, uključujući i Google, prikazuju naše oglase na web-lokacijama na cijelom internetu. 
Mi i dobavljači treće strane, uključujući i Google, koristitimo kolačiće prve strane (primjerice, Google Analytics kolačić) i kolačiće treće strane (primjerice, DoubleClick kolačić) za optimiziranje i prikazivanje oglasa na temelju posjeta korisnika našoj web-lokaciji.
Vi se kao korisnik možete isključiti iz usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži te prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa.

 

Molimo pričekajte...

Continue shopping
View cart & checkout
Continue shopping
View cart & checkout