Košarica 0
O ljepoti (Knjige)

O ljepoti

U ovom romanu Zadie Smith briljantno piše o obiteljskom životu, braku, sukobu privatnog i profesionalnog života i preispituje ljudske samoobmane. Zadie Smith briljantno portretira dvije različite disfunkcionalne obitelji, ali i pojedinačne sudbine. Posebno je zanima kakve su šanse za uspjeh njezinih mladih likova u društvu u kojem su i pravila i uloge već unaprijed određeni.

Roman ''O ljepoti'' bio je u užem izboru za Bookerovu nagradu, nagrađen je Commonwealth Writer's nagradom za najbolji roman 2006. godine te nagradom Orange Prize.

Možda će vas zanimati

Treći roman Zadie Smith, ''O ljepoti'', smješten s obje strane Atlantika, uzbudljiv je obiteljski roman o problemima koji nastaju ispreplitanjem sudbina dviju obitelji - Belseyevih i Kippsovih. Na američkoj strani radnja se odvija na koledžu u Wellingtonu, na kojem predaje jedan od glavnih junaka, engleski profesor Howard Belsey. Nakon trideset godina braka suočen je s pravom dramom: pokušava spasiti svoj brak s Afroamerikankom Kiki, dok njegovo troje djece, Jerome, Zora i Levi tragaju za strastima, idealima i obvezama koje će ih voditi kroz život.
Šifra artikla 4010-05184
Književni žanr Drama/Poezija
Autor Zadie Smith
Broj stranica 364
Uvez Meki
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2006.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se