Košarica 0
Nezasitna

Nezasitna

Je li vam već puna kapa vampira? Ne znamo za vas, ali Meena Harper ne može čuti za njih. Autorica prvog nastavka duhovitog serijala o vampirskom ratu koji hara New Yorkom Meg Cabot, koju mnogi Algoritmovi čitatelji znaju i vole kao autoricu Princezinih dnevnika, poklanja nam ovu uzbudljivu ljubavnu priču u prijevodu Dijane Bebek Miletić.

Možda će vas zanimati

Ne vjeruje niti da postoje, a ipak sada mora pisati o njima, jer to od nje traže producenti televizijske serije (čitaj: sapunice) za koju radi. Nemojte nas pogrešno shvatiti, ona se razumije u natprirodne pojave, naime – točno zna kako će tko umrijeti. Naravno, nitko joj ne vjeruje. Ne biste ni vi, zar ne? No sva njezina vidovitost neće je spasiti onoga što slijedi kad upozna Luciena Antonescua (ne bi li joj već to rumunjsko prezime trebalo biti sumnjivo?), neodoljivog profesora kojemu jedinom ne može predvidjeti smrt. Premda osjeća snažnu privlačnost prema njemu, ne zna što je čeka, jer svoju budućnost nikada nije uspjela predvidjeti. Pa se tako nemalo iznenadi kad joj na vrata zakuca zgodni Alaric, koji ne samo da nosi prilično upečatljiv mač, nego još i tvrdi da je iz tajne vatikanske vojne jedinice lovaca na vampire. I sada je ni manje ni više nego želi pridobiti na svoju stranu, kao pomoćnicu u lovu na ljubav njezinog života.
Šifra artikla 4010-01087
Književni žanr Znanstvena fantastika
Autor Meg Cabot
Broj stranica 456
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Algoritam
Godina izdanja 2013.

Komentari korisnika

Knjiga o vampirima za sve one koji ne vole knjige o vampirima (a i za one koji vole).

Autor: Lea (8.7.2014.)
Ovoj knjizi privukla me naslovnica. Onako na prvu, zbog same fotografije i naslova, izgledala kao da je riječ o sasvim drugačijem štivu. Potom sam začuđena čitala sadržaj na stražnjim koricama, koji je svakako presudio. Naime, nemam običaj čitati knjige o vampirima dok je u ovoj knjizi upravo vampir jedan od glavnih likova: glavna junakinja ove priče ne vjeruje u njih niti ih podnosi, a radeći scenarij za sapunicu prisiljena je pisati baš o njima. Ona, naravno, nije ni najmanje sretna zbog toga. To mi se učinilo zabavnim i tako je knjiga završila u mojim rukama.

Hoće li se glavna junakinja ove knjige, Meena, uvjeriti u suprotno od dotadašnjih uvjerenja? Osim što je prisiljena pisati o vampirima pa joj se situacija na poslu drastično mijenja, susjedi je gnjave jer je predivna a nema dečka pa joj namještaju spoj sa jednim svojim rođakom. Kad se nevoljko spremala, Meena nije ni sanjala da će se pojaviti predivan i šarmantan stranac koji zrači tajanstvenošću i privlačnošću te da će ostati očarana njime. Uz to, gotovo istog trena taj joj muškarac postaje velika intriga – ona ima poseban i rijedak dar da čim pogleda osobu vidi kako će umrijeti – a za ovog čovjeka to ne može. Nula. Nikakva reakcija. Ništa. Ni sama ne sluti koji je razlog tome i da taj čovjek skriva više tajni čak i nego ona sama. Zbog toga knjizi ne fali napetosti ni akcije, ali i mnogih neugodnih i komičnih situacija koje se dešavaju jer svaki želi sačuvati svoju tajnu od onog drugog. Ubrzo im počne prijetiti i opasnost…

U stilu Meg Cabot, autorice Princezinih dnevnika, lako čitljiva i zanimljiva knjiga. Nije poput: djevojka se zaljubi u vampira, pa riskiraju sve i bježe kako bi bili zauvijek zajedno. Nema nikakve sheme niti predvidljivosti u ovoj knjizi, što zaslužuje da je se istakne. Uspjela je strašan svijet vampira pretvoriti u nešto duhovitno i zabavno, pravo štivo za razbibrigu. Posebno je zanimljivo što je knjiga jednako dobra i za obožavatelje vampira, ali i one koji to ni najmanje nisu, tako da u svakom slučaju zaslužuje biti pročitana.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se