Košarica 0
Nevjera. Vodič za suočavanje i prevenciju

Nevjera. Vodič za suočavanje i prevenciju

Knjiga dr. Ane Kandare-Šoljage posebno se – ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu – ističe time što se radi o svojevrsnom vodiču koji nevjeru sagledava iz perspektive svih sudionika 'trokuta', analizira njihovu situaciju te uključuje pomoć svima, a ne, kako to najčešće biva, samo prevarenoj osobi.

Možda će vas zanimati

Nakon uspješnice o tinejdžerima u vidu praktičnog vodiča za roditelje, ugledna psihologinja s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u savjetovalištu, dr. Ana Kandare Šoljaga odlučila se uhvatiti u koštac s toliko sveprisutnim fenomenom koji postoji od početka civilizacija – nevjerom.
Ta tema koja se, najčešće nesrećom, tiče svih nas, s druge je strane, zbog svoje neugodne prirode i tajnovitosti, ispunjena predrasudama i pogrešnim shvaćanjima kao malo koja tema današnjice. Zašto? Možda upravo zato što je toliko utkana u naše živote da nam se čini da svi ponešto o njoj znamo. No znamo tek to da ništa ne znamo. Jer priča o nevjeri priča je o nama samima – o načinima nošenja s našim osobnim problemima i našim najbližim i najintimnijim odnosima – i u tom je smislu krajnje složena jer je individualizirana, jer je svaki slučaj drugačiji i jer je do svakog rješenja potrebno doći na drugačiji način.
Ipak, dr. Ana Kandare Šoljaga uspijeva detektirati najčešće situacije i probleme u kojima se osobe u ljubavnom trokutu mogu naći, te načine i metode pomoći kojih mogu razriješiti ovu za njih, a često i okolinu, iscrpljujuću situaciju. Jer činjenica je da nevjera boli. Ne samo prevarenu osobu, već i osobu koja vara i treću stranu u odnosu, a time posljedično ostvaruje i negativne učinke na djecu, obitelj i čitavu našu užu osobnu i poslovnu sredinu.
Kako izaći iz tog nesretnog trokuta i (ponovno) izgraditi odnose temeljene na povjerenju i ljubavi? Kako se oporaviti i nastaviti živjeti punijim, zadovoljnijim životom?
Ova knjiga pokušava, i uspijeva, dati nam odgovore na ta pitanja. Ona se detaljno, konstruktivno i stručno bavi svakim pojedincem u navedenom ljubavnom trokutu i pomaže nam osvijetliti ovaj kompleksan fenomen iznutra. No, možda još važnije, ona nam nastoji pomoći u sprečavanju nevjere. Knjiga Nevjera u tom je smislu vodič, lučonoša, a njezini vrijedni uvidi i savjeti na praktičan će vam način pomoći da bolje razumijete sebe i druge, da se na pravi način suočite s problemima nevjere ili da nevjeru spriječite – ukratko, da si napokon priuštite život kakav želite živjeti.
Šifra artikla 4010-10942
Književni žanr Psihologija
Autor dr. sc. Ana Kandare Šoljaga
Broj stranica 232
Uvez Meki
Izdavač Znanje
Biblioteka Publicistika
Godina izdanja 2016
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 14x21 cm
Težina artikla 350 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se